Futbol

Interès per l'FC Andorra

Un grup de socis, amb Xavi Gil com un dels impulsors, s’està movent per formar una candidatura i entrar al club per gestionar-lo

Interès per l'FC AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís España va anunciar la dar­rera assemblea de l’FC Andorra que estava decidit a deixar la presidència de la junta gestora i obria el procés electoral per als interessats a agafar les regnes del club, amb el 6 de juliol com a data de les eleccions. A la mateixa assemblea diversos socis van dubtar de la viabilitat de l’entitat, amb un deute històric que es desconeix –la Batllia tindrà l’última paraula– i amb un dèficit només de la temporada que acaba de 121.711 euros, més els diners que ha posat de la seva butxaca Lluís España.

Amb aquest panorama, la situació del club genera molts dubtes. Amb tot, segons ha pogut saber el Diari, hi ha un grup de socis, entre els quals es troba el jugador Xavi Gil, present la darrera assemblea, que s’està movent per mirar de tirar endavant una candidatura, sent conscients de la dificultat de l’empresa. Les converses estan en estat embrionari, però l’interès és màxim per poder gestionar l’FC Andorra, dotar-lo d’una estructura que no té actualment i que tiri endavant. Controlar els números perquè no es generi més deute seria el primer pas, amb la subvenció del Govern i la recerca de més patrocinadors com a taula de salvació. I és que els socis implicats, que han parlat amb Lluís España, consideren que l’FC Andorra és una marca de país, amb una llarga història al darrere, que volen conservar.

Si els moviments fructifiquen, el 6 de juliol podria haver-hi una candidatura per mirar de rellevar España, que podria no ser l’única ja que algunes fonts apunten que podria haver-hi algú més interessat a agafar les regnes del club.

Qui també va parlar ahir del futur, en aquest cas esportiu, va ser l’entrenador, Justo Ruiz, que confia que l’Andorra acabi sortint l’any vinent a primera catalana, sigui amb ell a la banqueta o no, en funció dels resultats electorals. “Esportivament, nosaltres tenim la planificació feta, el dibuix de l’equip amb els jugadors que ens interessaria. Seguim fent feina”, va assenyalar. En aquest sentit, va explicar que la intenció és “mantenir el bloc actual i buscar alguns reforços, com ara un davanter que faci gols, dos jugadors de banda ofensius per ampliar les opcions que té l’equip i un lateral dret per competir amb Víctor Hugo. Amb sis jugadors nous es pot fer una plantilla competitiva”. El tècnic va avançar que el porter Friday havia comunicat al club que no seguiria l’any vinent, però la resta de la plantilla està disposada a tenir paciència, tot esperant com es resol la situació institucional. “Tots tenen les portes obertes per continuar”, va assegurar. Ruiz va fer un balanç de la temporada del retorn a primera catalana, que s’ha saldat amb la desena posició, sense patir per la permanència. “Si posem una nota global a la temporada diria que ha estat de notable alt. És cert que durant l’any hi ha hagut una mica de tot, un inici irregular que es capgira amb la victòria a Manresa, un final de 2015 excel·lent... al final hem assolit l’objectiu de la permanència, amb claredat i solvència. Per tant, notable alt”.

El tècnic reconeixia que l’equip havia mostrat dues cares a la lliga: a casa i com a visitant. “És cert que no hem trobat l’equilibri. Amb 37 punts a casa el més normal era estar a dalt i amb 13 a fora el més lògic era que haguéssim baixat. A fora ens ha faltat ser més sòlids i contundents.” Ruiz va elogiar una vegada més la feina de la plantilla, que es va saber sobreposar a moments difícils, com ara la marxa de Riera, la referència golejadora. “La clau de la temporada ha estat el compromís, la pinya, l’ambient i la intensitat amb què s’ha treballat al vestidor. L’equip sempre ha donat la cara pel cos tècnic.” L’entrenador també va destacar el paper de Lluís España, sobre el qual va dir que “no se li pot retreure res, li hem d’estar molt agraïts”.

LES ELECCIONS, EL 6 DE JULIOL

El futur de l’històric FC Andorra es coneixerà el 6 de juliol, data marcada en la darrera assemblea per a la celebració d’eleccions. En cas que cap candidatura s’acabi constituint, Lluís España ja va avançar que no deixaria penjats els jugadors i el cos tècnic, situació que comportaria el manteniment de la junta gestora com a màxim responsable de l’entitat, tot i que sense algun dels membres actuals.

tracking