Joan Peñarroya

“La temporada ha estat molt millor que la primera a l'ACB”

El tècnic del morabanc defensa que no s’ha patit per mantenir la categoria, assegura que no se’ls ha escapat el vestidor de les mans i sosté que l’any vinent l’equip recuperarà la il·lusió dels aficionats

“La temporada ha estat molt millor que la primera a l'ACB”Diari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Peñarroya descansa amb la família després d’una setmana passada “complicadeta” per l’esclat de l’afer Sada. Ara, ja renovat un any més, atén el Diari telefònicament per valorar la temporada i parlar del futur immediat.

El director esportiu, Francesc Solana, va puntuar la temporada amb un sis. Quina nota li posa vostè?

No sóc de posar notes. Miro la temporada en global, situació que et porta al final a tenir el balanç que hem tingut. Tenim diferents trams a la lliga i el que és lògic és que el que ens queda més gravat a la retina és l’última part, que és la que ens ha fet més mal. Segurament és un tram en el qual hem après força.

En aquest tram semblava com si per als jugadors s’hagués acabat la temporada.

És un tram complicat. Ens veiem aspirant a tot i hi ha uns partits que ens fan molt de mal i ens allunyen de les posicions que volem ocupar. És evident que allà, sigui pel desencís de les derrotes o perquè ens veiem lluny de les posicions que volem ocupar, no tenim la capacitat de seguir al mateix nivell que havíem mostrat fins aleshores.

I quina part de culpa és seva, com a motivador del grup?

La màxima. És clar que la meva tasca en el tram final no ha estat com m’hauria agradat.

Ha estat aquesta temporada més difícil que la primera a l’ACB?

Són diferents. Crec que aquesta, i això s’ha d’entendre bé, és una temporada molt millor que la primera. En cap moment el club pateix per mantenir la categoria, com va passar fa un any.

Es queda amb la sensació de no haver-li tret tot el suc a la plantilla? Hi havia jugadors per entrar a la Copa o al play-off?

Ens ha faltat molt poc per jugar la Copa i tinc clar que ens falten victòries. Som un equip que ha perdut molts partits en l’últim minut i hem tingut molts partits controlats que se’ns han escapat. La línia entre l’èxit i no estar satisfets és molt prima i enguany ens ha faltat un puntet digues-li de caràcter, de talent o de decisió per passar aquesta línia cap on volíem anar.

No creu que la directiva hauria hagut de collar més l’equip, deixar-li clar que volia entrar a la Copa i al play-off?

No crec que els jugadors no hagin tingut la pressió per aconseguir-ho. De tota manera, no crec que la directiva hagi de fer aquest paper i no crec que no s’hagi mostrat ambiciosa. És un tema de treball i de responsabilitat nostra i crec que hem de millorar en això, però els que estàvem al camp.

Parlem de la plantilla, hi ha hagut la sensació que ha faltat unitat al vestidor.

Quan acabes com hem acabat sempre tens aquesta sensació. Crec que teníem un equip de molt bons jugadors, molt bons professionals, de gent treballadora implicada.

Ha faltat química, així?

La vam tenir i per diferents motius s’ha difuminat al llarg de la temporada i ens ha quedat aquesta sensació agredolça. No podem negar que al tram final ens ha faltat força i convicció per afrontar-lo.

Ha après aquesta temporada que dintre del vestidor potser s’ha de tenir més mà esquerra?

No. Crec que estem parlant molt com si el vestidor se’ns hagués escapat de les mans.

Hi ha aquesta sensació, sí.

Doncs no és així. Som conscients que hi ha unes declaracions la setmana passada que donen més peu a la gent perquè ho pensi, però està molt lluny de la realitat. No hem rendit com els dos primers trams de la temporada, però et garanteixo, sempre pot haver-hi i hi ha excepcions, però puc dir que el 90% del vestidor era un vestidor implicat.

Víctor Sada; quan comença el seu desencontre, perquè des del club asseguren que no hi ha hagut cap enfrontament.

És veritat. I tampoc no hi ha hagut cap desencontre. Ha estat una relació normal, la gent pot pensar el que vulgui.

I per què no jugava al final?

És que ha jugat sempre. En dos anys només ha deixat de jugar dos partits per decisió tècnica, l’últim a València i el de Gran Canària. El primer que va apostar per ell aquí vaig ser jo i és clar que no ens ha anat bé, ni al club ni a ell. Que no he sabut treure el màxim profit del Víctor? És una evidència, però ha jugat i ha estat el nostre referent quan hi ha estat. Però és normal que es vulgui generar un tema Sada.

El genera ell amb el que diu.

Cadascú té el seu estil i el seu tarannà. Ara no parlaré d’un tema que no m’interessa perquè no em dóna res. Que tingui molta sort, però sobretot que ens vagi molt bé a nosaltres.

Tema tancat. Canviarà molt la plantilla la temporada vinent?

Tenim clar l’equip que volem i quin tipus de jugador encaixa en aquesta idea. S’obre el moment de trobar aquests jugadors i ja veurem si hi haurà molts canvis o no. Nosaltres no podem triar primer al mercat.

Quin missatge donaria als aficionats que ara estan decebuts?

Sé que el record que queda no és el que voldríem, però estic convençut que tenim les eines i els recursos per a l’any vinent fer una bona temporada. Estic convençut que farem un pas endavant.

tracking