Futbol

Campió per a la Champions

El Don Denis Santa Coloma anuncia el fitxatge del lateral de Tàrrega Joan Capdevila per als partits de competició europea

Campió per a la ChampionsFC Santa Coloma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bomba va esclatar ahir a la tarda, quan el Don Denis Santa Coloma va anunciar de forma sorprenent el fitxatge de Joan Capdevila, campió d’Europa amb Espanya el 2008 i del món el 2010, per reforçar l’equip amb vista a la participació a la Champions League. Capdevila, de 38 anys i amb un ampli currículum, va signar per jugar la competició europea amb el campió de la lliga Grup Becier després d’unes converses ràpides. Xavi Torné, secretari general del Don Denis, va explicar que “vam accedir a ell a través d’uns contactes nostres. Li vam fer una trucada, li va agradar la proposta, va pujar i va signar. Evidentment no ve per diners. Ve perquè està il·lusionat pel futbol. Coneix Juvenal i Iban Parra, de Tàrrega, en va parlar amb ell i al final ho hem pogut tancar”.

El lateral esquerre arriba al campió andorrà després del seu pas desafortunat pel Lierse belga, on es va trencar el lligament encreuat d’un genoll, a la lesió més important de la seva llarga carrera. “Ara ja està recuperat, estava aturat i vol tornar a tenir sensacions. La veritat és que la nostra proposta li ha fet gràcia. La idea és que jugui amb nosaltres només per a la Champions League i després ni ens ho hem plantejat. La idea és poder superar la primera ronda a Europa”, indicava Torné.

Capdevila s’incorporarà a final de la setmana vinent als entrenaments de Richard Imbernón, que treballa amb la plantilla des de dilluns passat, encara que sense els internacionals. Per al tècnic, la incorporació de Capdevila suposa “el millor reforç possible. Físicament l’he vist molt bé, ara ha d’entrenar i adaptar-se a nosaltres i al nostre joc. Per a ell serà un canvi”. El lateral de Tàrrega ha causat molt bona impressió al tècnic, que ha destacat “la humilitat amb què ha vingut a ajudar-nos. Ens ha demanat com és la competició, com és l’equip, la lliga. El que faria qualsevol jugador”.

Joan Capdevila va iniciar-se en el món del futbol a la UE Tàrrega –l’estadi municipal porta el seu nom– i després va passar a l’Espanyol B, en el primer equip del qual va iniciar la seva llarga trajectòria professional. Del club blanc-i-blau va fitxar per l’Atlètic de Madrid, on va viure un descens a segona divisió. El Deportiva de la Corunya va ser el seu següent destí. Amb el club gallec va celebrar tres títols, dues Supercopes d’Espanya (2000 i 2002) i especialment recordada a la Corunya va ser la final de la Copa del Rei que el Dépor va guanyar-li al Reial Madrid en el seu centenari, triomf conegut popularment com a Centenariazo.

Un cop fora del Dépor, Capdevila va fitxar pel Vila-real, va tenir una curta etapa al Benfica i va tornar a l’Espanyol, abans de marxar a l’Índia per enrolar-se al North East United. El seu darrer equip va ser a inici del 2015 el Lierse belga, on la sort no el va acompanyar.

Si a nivell de clubs el palmarès de Capdevila és curt no es pot dir el mateix com a jugador internacional. El lateral esquerre va triomfar amb l’Espanya de Luis Aragonés primer, amb qui va conquerir l’Eurocopa d’Àustria i Suïssa del 2008, i Vicente del Bosque després, amb qui es va coronar campió del Món dos anys més tard, a Sud-àfrica. Ara, als 38 anys, el targarí accepta l’oferta del Don Denis per tornar a sentir-se futbolista. L’eliminatòria d’anada de la Champions es jugarà el 28 o 29 de juny i la tornada el 5 o 6 de juliol.

tracking