Marcos Sanza s’endú la primera edició de la cursa nocturna

L’atleta del CAVA compleix amb els pronòstics i aconsegueix la victòria a l’estrena de la prova

L’atleta del CAVA es va endur la victòria en la distància de 10 quilòmetres en una jornada festiva que va reunir prop de 600 cor­redors. Sanza va marcar el ritme de la cursa de principi a fi acompanyat fins a l’equador de la prova del seu company de club Manuel Fernandes Pita, moment en el qual va canviar el ritme per creuar en solitari la línia de meta, amb un temps final de 28’20”, 51” més ràpid que Fernandes Pita, sobre un tot de menys dels 10 quilòmetres marcats a causa d’una confusió que va portar els atletes a retallar prop d’un quilòmetre quan s’estava corrent a un ritme de 31’. L’atleta va fer gala de la seva condició de favorit després dels bons resultats obtinguts durant les darreres setmanes després de proclamar-se subcampió d’Espanya dels 10 km i campió de Catalunya de mitja marató. “Vaig començar la temporada molt tard per problemes físics. Poc a poc m’he anat posant en forma i estic molt content amb com van les coses”, comentava Sanza un cop creuada la línia de meta. Jordi Royo va completar el podi en la categoria masculina, mentre que a la femenina ho va fer Yolanda Castillejo (34’41”) seguida per Dulce Casanova i Laura Sanvicens. En la prova de quatre quilòmetres, la victòria va caure en mans de Carles Gòmez, seguit de Nahuel Carabaña i Paco Pintado. Dayane Huertas va ser la més ràpida a creuar la línia de meta per davant de Sílvia Felipo i Sara Fabregat. “Aquesta cursa és una gran iniciativa, esperem que la gent es vagi animant els propers anys i aconseguim que la cursa es consolidi”, comentava el guanyador Marcos Sanza. 565 corredors (225 en els 10 km i 340 en els 4 km) van participar a la prova organitzada per Creadors d’Il·lusions, que, superades les millors previsions, espera créixer l’any vinent. “Estem molt satisfets, esperem consolidar-la, millorar-la i poder créixer els propers anys per apropar-nos als 1.000 participants”, comentava Anna Parramon, propietària de l’empresa organitzadora.