Aferrats al cànon

Els clubs defensen mantenir l’import per pujar després del dictamen de la comissió de competència favorable a la supressió

49019.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea de l’Associació de Clubs, reunida ahir a Barcelona amb la presència del president del?MoraBanc, Gorka Aixàs, i el gerent, Sergi Romero, va decidir mantenir el cànon, en resposta al dictamen, no vinculant, favorable a l’eliminació que la comissió nacional dels mercats i la competència (CNMC) va emetre el 15 d’abril passat. En espera de l’evolució dels esdeveniments després de la proposta de resolució de la?CNMC, el club andorrà dóna suport a la posició de l’ACB, però manté que demanarà una compensació si finalment s’elimina la taxa. “La resolució s’allargarà i serà llavors quan caldrà estudiar l’escenari que es plantegi i les possibles compensacions”, explicava ahir després de l’assemblea Gorka Aixàs. Cal recordar que el ?MoraBanc va ser l’últim club a afrontar la quota per certificar el seu ascens a l'ACB l’estiu del 2014. Fins a final d’any o principi del vinent no hi haurà una resolució definitiva per part de la CNMC i serà llavors quan caldrà estudiar el nou escenari que es plantegi. “Som l’últim club que ha pujat i ha hagut de pagar el cànon, però no som els únics. Totes les parts estem d’acord que si al final s’acaba eliminant se’ns haurà de compensar d’alguna manera, però caldrà estudiar el cas de cada club en concret”, comentava Aixàs. En el comunicat emès ahir després de l’assemblea, l’ACB considera que “existeixen raons de pes que argumenten, justifiquen i doten de legalitat l’existència de la quota d’entrada i el fons de regulació d’ascensos i descensos”, uns conceptes en funcionament des de fa més de tres dècades i que l’Associació de Clubs recorda que tenen l’aprovació de la Federació Espanyola i del Consell Superior d’Esports. Enguany, el Palència ja ha obtingut l’ascens esportiu a l’ACB i l’Ourense compta amb una plaça assegurada per a la propera temporada. En espera del campió dels play-off de la LEB Or i de la conjuntura dels propers mesos, la lliga Endesa podria arribar a tenir 19 equips la propera temporada. A banda de la supressió del cànon, els clubs també van ser informats de l’estat de les converses per resoldre el conflicte obert entre la federació, l’Eurolliga i la FIBA, i de l’acord final del litigi amb Orange, després de la ruptura unilateral del contracte sobre els drets televisius en favor de Movistar, que diverses fonts xifren en uns 2,5 milions d’euros.

L'EQUIP ENCARA SENSE CAP PRESSIÓ LA VISITA DEL LABORAL KUTXA AL POLIESPORTIU

El MoraBanc rebrà demà al Poliesportiu el Laboral Kutxa, un dels equips més en forma del continent i que la propera setmana disputa la final de quatre de l’Eurolliga. Un escenari similar al que es va trobar l’equip la temporada passada, quan va estar prop de donar la sorpresa a Madrid. Tot i que la transcendència del partit de divendres contra el Fenerbahce amb tota seguretat repercutirà en canvis a la rotació del conjunt de Velimir Perasovic, Joan Peñarroya va advertir ahir de “la gran varietat d’arguments” del conjunt victorià. El tècnic també va voler ressaltar el canvi en la dinàmica de l’equip que va suposar la convincent victòria contra el Joventut el cap de setmana passat i espera que els seus homes, alliberats de la pressió de cinc derrotes consecutives i sense opcions de tenir un ensurt a la classificació, puguin “seguir amb la mateixa dinàmica contra un referent del bàsquet”. En el mateix sentit que Peñar­roya es va manifestar Luka Bogdanovic. El serbi va assegurar que “la victòria contra la?Penya va ser molt important”. Per l’ala-pivot, l’equip va aparcar diumenge “qualsevol mena de temor de cara a les últimes jornades i ara podem jugar més relaxats i fer el millor partit possible contra un dels millors equips d’Europa i davant de la nostra afició”.

SHERMADINI, CLARK, PINO I HOLT VISITEN L'ESCOLA ANDORRANA

Quatre integrants del MoraBanc Andorra, Giorgi Shermadini, Daniel Clark, Sergi Pino i Stephen Holt van visitar ahir l’escola andor­rana de segona ensenyança de Santa Coloma. Els jugadors van signar autògrafs i es van sotmetre a les preguntes dels escolars, que van acabar participant en un improvisat 3x3 a la pista exterior del centre escolar.

tracking