El VPC fa oficial que Manuel Romo no seguirà d’entrenador

Els resultats i la pèrdua de sintonia amb el vestidor porten la junta a apostar per un nou tècnic, amb diverses propostes a la taula

48918.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci fet conjuntament pel president, Pep Escolà, i pel vicepresident responsable de l’àrea esportiva, David Ferré,va arribar un mes després de perdre la categoria i de consumar el descens a primera sèrie, tot i que Fer­ré va indicar que encara veu opcions de no baixar per la reestructuració de les categories del rugbi francès. “No és fàcil anunciar això però ni Manuel Romo ni el seu equip tècnic seguirà la temporada vinent. És una decisió molt difícil, és un antic jugador, un home de la casa, personalment amic meu i sempre sap molt greu. La seva feina? Ha fet el que ha pogut amb els jugadors. També hem parlat amb ells perquè tenen bona part de la culpa. De fet, la culpa és de tothom, incloent-nos la junta”, va indicar Ferré. El vicepresident va explicar que a Romo se li havia ofert seguir treballant al rugbi, però que “no ens ha donat resposta. Ha de pair-ho una mica. Ell sempre tindrà la porta oberta i segur que tornarà perquè és un apassionat d’aquest esport”. Sobre el relleu del tècnic a la banqueta, el responsable esportiu va assegurar que “tenim propostes d’Espanya, França i Andor­ra, però no està decidit encara qui serà l’elegit. Ho farà una comissió els propers dies sempre tenint present la nostra realitat econòmica”. En aquest sentit, Pep Escolà va insistir que el club està a hores d’ara sanejat econòmicament però que s’ha de seguir amb els peus a terra. El president, que va explicar que la sintonia al vestidor amb Manuel Romo “s’havia trencat”, també va elogiar la política portada a terme amb la base. “Tenim 120 nanos a l’escola i entre 70 i 80 llicències de cadets i júniors”, va assenyalar. Com a exemple del bon treball es va informar que quatre jugadors sub-16 (Leon Laguerre, Adrià Calbó, Nil Tomé i Juan Martínez) havien estat convocats per la selecció de l’Arieja, sent el segon equip que més gent n’aportava a la convocatòria. El relleu a la banqueta no comportarà un canvi en la filosofia duta a terme l’última temporada i se seguirà confiant en la gent del país i en cas de fitxar algun jugador de fora “vindrà a treballar també pel club”. Sobre la possibilitat de mantenir-se a promoció d’honor, tant Ferré com Escolà van incidir que si s’acaba baixant “no té gaire repercussió en l’àmbit esportiu”, tot i que estaran molt pendents de poder salvar-se per ser el millor dels equips que han descendit.

EL CAMPUS TONI COMA ESPERA ARRIBAR ALS 50 JUGADORS INCSCRITS

La Federació Andorra de Rugbi, el VPC i l’RC Encamp Pas de la Casa van presentar ahir la primera acció que organitzaran conjuntament, el Campus Toni Coma, que esperen que aplegui una cinquantena de nens. L’estada, que tindrà lloc del 17 al 20 de maig durant les vacances escolars de Pentecosta, està oberta a jugadors de 5 a 15 anys i es desenvoluparà a l’Estadi Nacional, amb rugbi i activitats paral·leles (sortida a la muntanya, Caldea, cinema...). “Estem fent una política de treball amb els joves i amb la creació d’un segon club, que també té com a objectiu la base, hem arribat a un acord per treballar conjuntament amb la formació”, explicava el president de la FAR, Xavi Vilasetrú. El Campus Toni Coma comptarà amb la presència de l’exjugador internacional, que portarà com a convidat, com va informar el Diari, un jugador del Castres, del Top-14, club en el qual va jugar Coma. Al juliol està previst engegar un segon campus, aquesta vegada a Prada de Moles, amb l’exinternacional francès nascut a Sud-àfrica Brian Liebenberg com a impulsor.

tracking