La lliga es comprimeix

El Barça repeteix errades a Anoeta i perd contra la Reial Societat amb un gol matiner d’Oyarzabal que no va tenir resposta

Els homes de Luis Enrique Martínez han sumat 1 dels últims 9 punts i han vist com l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid s’enganxen a la lluita pel títol (ara estan a 3 i 4 punts, respectivament, més l’average, això sí). El Barça va tornar a Anoeta després de la desfeta de la temporada passada que va servir per capgirar la dinàmica de l’equip fins a guanyar el triplet i ahir va repetir derrota (1-0) i deixa la sensació que l’equip no acaba de rutllar. Els mals del Barça van començar ben aviat perquè en el minut 5 un rematada de cap del jove Mikel Oyarzabal va superar Bravo, exdonostiarra. Només un minut més tard Messi va tenir l’oportunitat d’empatar però el seu xut, amb la dreta, va sortir alt. Els blaugrana, amb un joc lent i previsible, gairebé ni es van apropar a la porteria de Rulli en la primera part. No ho van fer gaire millor a la represa, tot i que eren coneixedors de les victòries de l’Atlètic a Cornellà-el Prat (1-3) i del Madrid a casa contra l’Eibar (4-0) que ajustaven la classificació. La pilota era dels visitants, però la possessió no es va traduir en ocasions i les que van tenir van ser ben neutralitzades per Rulli. De res va servir que Luis Enrique mogués la banqueta i fes entrar Iniesta, Rakitic i Jordi Alba. El mal estava fet i la Reial Societat de l’exblaugrana Eusebio Sacristán li tornava a guanyar la partida al Barça. El sotrac del líder va fer bones les victòries dels dos equips madrilenys. L’Atlètic, que espera el Barça dimecres als quarts de la Champions, va haver de remuntar el gol inicial de l’Espanyol, anotat de cap per un Diop amb bona ratxa (29’). La reacció dels de Simeone no es va fer esperar i als cinc minuts empatava Fernando Torres. Ja en la segona part Griezmann va anotar el segon gol matalasser, que feia molt mal als periquitos, que es van quedar sense un triomf clau per apropar-se a la permanència. A les acaballes del partit, Koke va certificar la victòria del segon classificat. El tercer, el Reial Madrid, amb molts canvis respecte a l’equip que va perdre a Wolfsburg, no va tenir problemes per golejar l’Eibar al Bernabéu (4-0). Cristiano Ronaldo, amb un gol i dues assistències, va ser el líder que necessitaven els blancs per reforçar la moral en vista al partit de dimarts contra els alemanys. Dels de Zidane van marcar James, Lucas Vázquez, Cristiano i Jesé.