El Madrid es reivindica

Els de Zidane aixequen el gol de Piqué i s’enduen el clàssic al Camp Nou després de jugar una molt bona recta final

El partit va ser bipolar, amb un Barça afinat al principi però que va anar de més a menys i no va saber aprofitar el gol de Piqué. I amb un Reial?Madrid molt atenallat d’inici però que va estar molt bé a la recta final. Tot plegat en la jornada que el barcelonisme rendia un sentit tribut a la figura de Johan Cruyff, amb la presència de tots els presidents vius a la llotja, un gran mosaic amb el lema Gràcies Johan i aplaudiments en el minut catorze, el número del dorsal de l’ídol que va morir la setmana passada. Luis Suárez, ahir desencertat, va poder avançar el Barça al primer temps en una acció en què no va rematar pràcticament a porta buida –l’acció venia precedida d’un fora de joc–. Els blaugrana tenien la pilota i dominaven davant un Reial Madrid poruc que es podria haver quedat amb deu jugadors si Sergio?Ramos hagués vist la segona groga en una falta sobre Messi no assenyalada que fins i tot podria haver estat penal. Va acabar una mica millor la primera meitat el Reial Madrid, però a la represa es va trobar amb el gol de Piqué, que es va desfer del marcatge de Pepe en un córner per marcar l’1 a 0 de cap. Encarrilaven el partit els de Luis Enrique, però just llavors el Madrid va començar a créixer. Un incisiu Marcelo trencava en diagonal i obria a la banda dreta, on la centrada de Kroos trobava una mitja xilena encertada de Benzema. Corria el minut 62, el marcador s’igualava i mentre que els blaugrana perdien el control del centre del camp i encadenaven errades en la circulació els blancs trobaven rapidesa i espais al davant. A deu minuts per al final Bale va aixecar-se de cap davant de Jordi Alba i va allotjar la pilota a la xarxa de Bravo, però l’àrbitre va anul·lar un gol que semblava del tot legal. Just després Cristiano Ronaldo xutava la pilota al travesser i una entrada lletja de Ramos sobre Suárez l’enviava al vestidor abans d’hora. Era una recta final descontrolada en què els de Zidane, tot i quedar-se amb un menys, van trobar el triomf davant un Barça desconegut. Va ser a cinc minuts per al final, en una cursa de Carvajal, que va obrir a Bale. La centrada del gal·lès al segon pal la va parar Cristiano amb el pit superant Alves i batent per sota Bravo en el xut posterior.

L’Atlètic, a sis puntsTot i la desfeta el Barça segueix sent líder sòlid, amb l’Atlètic de Madrid, que ahir golejava per 5 a 1 el Betis, a sis punts, i el Reial Madrid a set, tots dos perseguidors amb l’average perdut.