Letònia passa per sobre d’una Andorra sense encís

Les baixes i la fortalesa dels letons marquen un partit sense res a fer per als ‘isards’, que ja no poden ser segons

I prou que en van fer (10-36). Els letons, que en el partit de la primera volta havien perdut a casa –inexplicablement vist el rendiment d’ahir–, es van treure l’espina davant una Andorra fracturada per les lesions i les baixes que va oferir la resistència que va poder. Poca, tot s’ha de dir, davant un rival que ja al descans dominava per 0 a 12, amb dos assajos, un d’ells transformat. L’avantatge hauria pogut ser més gran si el xutador letó, Davidsons, hagués estat més lúcid (va errar dos cops de càstig i una transformació). Andorra, que perdia touches i meles, només es defensava i en atac no podia treure el cap. En la segona part, Letònia va continuar sent una piconadora i va enllestir amb dos assajos més transformats que situaven un dur 0 a 26 al marcador del Nacional. Va ser aleshores quan va emergir Roger Canturri, amb molt d’amor propi, per anotar la primera marca andorrana (5-26), no transformada per Julien Ginesta. Els letons no es va aturar i amb un cop de càstig i un assaig van arribar al 5 a 36 aprofitant la targeta groga que va veure Ginesta. Fins al final, Andorra va collar i un assaig col·lectiu va situar el definitiu 10 a 36, que deixava els isards sense opcions de ser segons, a falta del partit a Hongria. El més positiu del matx, el bon partit de Cantur­ri i el debut dels joves Enric Closa i Bruno Comas. “Hem de felicitar Letònia. Ells han canviat l’equip respecte al partit d’allà i no hem pogut rivalitzar en l’aspecte físic. No estic preocupat. Faltava molta gent, hem de mirar cap al futur i hem fet jugar molts joves”, va assenyalar el seleccionador, Jeannot Martinho.