Cop al ‘Play-off’

El MoraBanc cau derrotat contra el Fuenlabrada en un últim quart per oblidar on només va poder anotar 9 punts

Ho advertien Francesc Solana i Joan Peñarroya durant la setmana, el Fuenla mai perd la cara als partits, i així va ser ahir, quan després d’anar a remolc tot el partit als de Jota Cuspineda els va tremolar menys el canell en un últim període negat del MoraBanc que es va saldar amb un parcial de 9 a 21. Els madrilenys s’allunyen ara a tres victòries. Els números prometien festival ofensiu al Poliesportiu. Sisè millor atac de la lliga el Fuenla, setè l’Andorra. Quinzena pitjor defensa els de Peñarroya, catorzena els de Cuspineda. I així va ser. Partit de ritme frenètic, possessions fugaces i pissarres oblidades que va anar guanyant en tensió a mesura que avançaven els minuts. Projecció de més de 200 punts (50-52) al descans, on es va arribar amb el MoraBanc portant sempre la iniciativa però amb un Fuenlabrada, encara sense Marko Popovic, que no va perdre de vista els andorrans en cap moment. Sense el croat, Jonathan Tabu va agafar la responsabilitat i va marxar al vestuari amb 20 punts (5 de 7 en triples). El base es va postular a MVP de la jornada, amb 34 punts finals 6 assistències, per 34 de valoració, en la seva millor actuació ACB. Ni els triples del belga nascut al Congo ni el concert de xiulet de Hierrezuelo per celebrar el seu partit 700 a la lliga, amb Sada, Shermadini i Jones com a espectadors d’excepció va descentrar, però, els andorrans durant els primers vint minuts. La connexió balcànica que va funcionar anit d’inici va ser la del conjunt de Joan Peñarroya, amb un Bogdanovic (17 punts anit) versió Manresa secundat per Stojanovski (14). Abans de l’entrada del serbi, Shermadini (12 punts i 10 rebots) no trobava oposició a la pintura en la defensa d’Stevic, Sobin i Smits. Tampoc podien els interiors madrilenys quan un intens i encertat Shawn Jones donava descans al georgià. Tot i que una antiesportiva de Holt va apropar el Fuenla a un sol punt en el marcador (63-62) no va ser fins ben entrat l’últim quart quan el conjunt madrileny, gràcies a dos triples consecutius d’Álex Urtasun no va poder agafar el primer avantatge (73-74) en el marcador des del 2 a 3 gairebé inicial. Va ser llavors quan l’encert andorrà va desaparèixer.?Els llançaments no entraven i els nervis afloraven, reproduïts en forma de sis pèrdues de pilota en l’últim període. Un triple, com no podia ser d’una altra manera de Tabu, deixava el Fuenla tres per sobre en l’últim minut, amb el marcador mostrant un 78 a 81. Paunic rematava també des de més enllà de 6,75 (80-86) i de nou el belga posava la cirereta de la seva gran nit (80-89 i setè triple) en la setmana més tràgica del seu país.

LES CLAUS

Encert

la manca de punteria a l’últim període –9 punts– va ser letal per al MoraBanc que des de l’inici fins ben entrat el darrer quart sempre va portar la iniciativa en el marcador.

Pèrdues

la transcendència del partit es va veure en l’últim quart quan a més de la falta d’encert de cara a l’anella els nervis van aparèixer en forma de decisions precipitades i 6 pèrdues.

Estrella

jonathan tabu va fer anit de Marko Popovic. No va dubtar a assumir les responsabilitats i es va mostrar letal amb 7 triples, per 34 punts finals, i va repartir també sis assistències.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC?MoraBanc Andorra

“Tabu ens ha fet molt mal”

S. Cano Llivería - Andorra la Vella

El tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, no podia amagar la destrossa que Tabu (34 punts i 34 de valoració) havia fet al seu equip. “Està clar que ens ha fet molt mal. Ha jugat un gran partit. Comença amb dos triples afortunats però després no hem tingut la capacitat de defensar-lo. Ha dominat el tempo del partit. Li hem posat diversos jugadors a sobre, però no hem pogut aturar-lo”. Sobre el partit en si, Peñarroya que va felicitar el Fuenla “per la victòria i per la temporada que està fent, que no és casualitat”, va assenyalar que “a la primera part, sense ser el partit que volíem en defensa, hem anotat amb fluïdesa. Els dos últims minuts abans del descans, però, han sigut dolents i ells han marxat al vestidor amb una altra sensació. A la segona part hem estat millor en certes situacions defensives, però ens hem aturat en atac, ens hem trobat moltes dificultats per passar la pilota, en perdem 6, i Fuenlabrada ho ha aprofitat”. Sobre si veia el play-off més lluny, el tècnic va mantenir la cautela: “hem perdut un partit que volíem guanyar i en el qual teníem moltes il·lusions, però al final Fuenlabrada ha sigut millor. El play-off? Queden 9 partits. Hem de descansar i preparar el següent.”

EL RIVAL

“El marcador no reflecteix la igualtat del matx”

Jota CuspineraEl tècnic del montakit va reconèixer que “el marcador final no reflecteix en res la igualtat i la superioritat inclús a estones de l’Andorra, però me’n vaig molt content per la victòria i per l’equip, que ha anat per sota i ha estat centrat”. Cuspinera creu, tot i la derrota, que el MoraBanc “no està eliminat” en relació amb el seu equip. “Queden 9 partits, un món. I el nostre calendari no és fàcil. La victòria és important però no eliminem ningú. Ens dóna aire i ens permet recuperar-nos de la derrota contra el Joventut”. El tècnic va destacar en el triomf el canvi de defensa sortint dels vestidors, que “ens ha servit per canviar la dinàmica”.

ELS JUGADORS

L. Bogdanovic, Aler pivot del MoraBanc

“Ells han sigut millors”

El serbi explicava així el mal darrer quart: “ells han jugat molt agressius i físics i nosaltres hem fet un pas enrere, sense caràcter i sense pensar que podíem jugar contra aquesta defensa”. L’aler pivot considerava que “han sigut millors, avui”.

T. Schreiner, Base del MoraBanc

“Derrota dura”

L’austríac reconeixia que “ha sigut una derrota dura. Fuenla ha funcionat millor i ha fet un molt bon partit, sobretot Tabu. Ara toca seguir treballant”. El base no amagava que “ha jugat malament, com l’equip i només toca treballar”.