Una altra nit brillant

El Barça certifica el pas a quarts amb una nova victòria davant de l’Arsenal i els gols del seu trident ofensiu

Els de Luis Enrique van tenir controlat el partit durant tota la primera part, dominant la pilota i sense concedir possibilitats a un Arsenal que va ser poc ofensiu. Es va avançar en el minut 18, amb un gol que va néixer d’una recuperació de Busquets i en el qual va participar el trident atacant blaugrana, amb Messi cedint a Suárez i aquest creuant la pilota en un enviament per a Neymar, que va superar per sota Ospina. El global de l’eliminatòria, després del 0 a 2 de Londres, es posava clarament favorable per al Barça i a l’Arsenal li calia quelcom més en la segona meitat. Va aconseguir-ho amb un gol de l’egipci Elneny en el minut 51 amb un gran xut i després que Alexis li deixés la pilota a la frontal. El gol va dur minuts de dubte per als locals, i Wellbeck va tenir l’1 a 2 després d’una errada de Mathieu que va acabar resolent Mascherano. Però el potencial ofensiu blaugrana el fa perillós en qualsevol situació, també en un duel d’anada i tornada, i Luis Suárez va tornar a posar les coses al lloc catorze minuts després. L’uruguaià va engaltar una extraordinària volea des de dins de l’àrea després d’una centrada d’Alves . La diana havia acabat amb el moment dels de Wenger i el partit va tornar a transcórrer amb comoditat per als blaugrana, que de nou van controlar el ritme sense angoixes. Van arribar els canvis i l’equip, que segueix engrandint la seva ratxa com a invicte –38 partits–, va estalviar esforços amb vista a la visita al camp del Vila-real en lliga. Però faltava Messi, que va aparèixer aixecant la pilota a Ospina perquè el trident tornés a brillar.

EL BAYERHN PASSA AMB REMUNTADA I PRÒRROGA

L’Allianz Arena de Munic va viure un partit trepidant en què el Bayern va accedir a quarts remuntant la Juventus i en la pròrroga (4-2). Després de l’empat a dos de l’anada tot semblava de cara per als italians quan abans de la mitja hora vencien per 0 a 2. Una errada d’Alaba i Neuer va permetre marcar molt aviat Pogba i després anotava Cuadrado. Els alemanys s’estavellaven en la defensa italiana, però en la recta final ve la part igualada, amb un gol de Lewandowski en el minut 73 i el 2 a 2 de Müller en el minut 90. En el temps extra van decidir els gols de Thiago i Coman.