Inabastables

El MoraBanc Andorra cau derrotat amb contundència (107-78) a la pista del Reial Madrid abans d’encarar tres partits que marcaran el tram final de la temporada

Els de Joan Peñarroya no han aconseguit frenar la voràgine anotadora blanca i només han mantingut el ritme d’encert dels actuals campions de tot durant el primer període d’un partit que, per moments, ha semblat voler jugar-se’l a l’intercanvi de cops. L’equip, anàrquic, se n'ha anat del partit després del pas per vestidors per acabar encaixant una contundent derrota. El MoraBanc queda ara amb 10 victòries i 13 derrotes.

Un parcial de 14-2 a l’inici del tercer quart ha trencat el partit en favor d’un Madrid que tot i marxar en el marcador no ha abaixat el ritme fins a la botzina final davant d’un MoraBanc cada cop més decaigut a mesura que el rellotge avançava. Tot i no incloure a la convocatòria el millor pivot de la temporada a l’ACB, Gustavo Ayón, el ventall de recursos blancs és inesgotable. Avui ni tan sols els ha fet falta recórrer als seus mortífers contraatacs, ni a l’aparició estel·lar de Llull o Sergio Rodríguez. El versàtil Thompkins, Carroll o un Willy Hernangómez, que no ha fet notar l’absència del mexicà, han estat els millors del seu equip i han tirat del carro. Per als de Joan Peñarroya, les bones notícies del matí per oblidar al Palacio passen per la millora d’Stojanovski, després d’un petit sotrac, les solucions que ofereixen Jones i Clark quan Shermadini se’n va dels partits i Holt, que segueix deixant detalls esperançadors a cada partit.

I és que descartat Ayón, agafava importància el factor Shermadini, però el georgià s’ha condemnat a la banqueta amb la segona falta en poc més de tres minuts i ha sortit del partit. Shawn Jones havia de tornar a ser el Jones de Tenerife i havia de mantenir l’equip a la pintura, amb l’entrega habitual: 6 punts i l’única taca dels tirs lliures. Al Madrid, mentrestant, Thompkins 10 punts (2/2 de 3) i Carroll, que ha deixat de ser un recurs de luxe, un anotador letal, per multiplicar tasques en l’absència de Rudy, guiaven els de Laso en atac. El MoraBanc, però, ha estat capaç de seguir la insostenible progressió blanca de 108 punts, que pràcticament ha mantingut fins el final dels 40 minuts (107). 27-25 a l’acabament del primer període.

Rudy Fernández ha respost a l’ovació del Palacio quan ha saltat a la pista, 107 dies i 31 partits després, en substitució de Maciulis, a falta de 3’40” per acabar el primer quart. El balear ha obert la primera escletxa en el marcador amb 9 punts consecutius (3 triples) a l’arrencada del segon període, on els blancs s’han tornat a enfilar als 27 punts. Nocioni, Sergio Rodríguez i Taylor, en dues ocasions, s’han sumat a la festa del reaparegut Rudy des del perímetre, però tot i l’encert els de Pablo Laso no han aconseguit trencar el partit en gran mesura pels bons minuts de Clark, amb 9 punts abans d’un descans al que s’ha arribat amb 54-45.

El MoraBanc afronta ara tres partits contra Manresa el proper cap de setmana, Fuenlabrada i Guipúscoa els que es dibuixaran les aspiracions reals de l’equip en la recta final de la temporada. Playoff o sense objectius abans d’hora.

LES REACCIONS

Joan Peñarroya, entrenador del MoraBanc:

“No hem fet un partit a l’altura del rival. Les nostres situacions defensives no han estat bones per incomodar-los. Teníem la intenció de jugar un altre partit i marxem decepcionats”.

“És un molt mal partit, no sé si el pitjor des de que estic aquí, però el partit d’avui ens ha de fer reflexionar i millorar. Aquest equip ha tingut molts partits en la seva trajectòria com el d’avui. No ens ha de deixar tocats, ens ha de fer millorar, rectificar i anar a Manresa amb una altra mentalitat".

Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid:

“Hem aconseguit tenir un bon ritme de partit tot i jugar després de menys de 48 hores. Hem rotat a tots els jugadors i hem tingut bons moments de bàsquet en els dos costats de la pista”.

Fitxa tècnica:

Reial Madrid: Llull (1), Carroll (12), Maciulis (4), Thompkins (15) i Felipe Reyes (7) –cinc inicial– Hernangómez (14), Rudy (12), Nocioni (11), Sergio Rodríguez (5), Taylor (11), Lima (4) i Doncic (11)

MoraBanc Andorra: Schreiner (3), Stojanovski (15), Betinho (4), Bogdanovic (7) i Shermadini (6) –cinc inicial– Jones (12), Pino (0), Sada (4), Holt (13) i Clark (14)

Parcials: 1r (27-25), 2n (27-20), 3r (29-19) i 4rt (24-14)Eliminats: Thompkins i Shermadini.Àrbitres: García González, Oyón i Martínez DíezBarclaycard Center: Uns 7.000 espectadors.