Canvi de plantejament

El VPC, mantingui o no la categoria, fitxarà la temporada vinent més jugadors de fora per tenir una plantilla compensada

47656.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al marge de la classificació final, el president del club, Pep Escolà, va avançar ahir que “passi el que passi la temporada vinent haurem de fer reformes. Quan vam arribar vam dir que la nostra política seria la d’apostar per la gent del país i més o menys ho hem aconseguit. Amb vista a l’any vinent hem de veure amb quina gent comptem i complementar el que ens falti amb jugadors de fora, sempre dintre de la nostra realitat econòmica”. Escolà va afegir que “el plantejament és el mateix estiguem a promoció d’honor o a primera sèrie”. El president considera que hi ha diversos factors que expliquen que el VPC està com està. “Ha estat una temporada de molta mala sort, amb lesions i temes laborals, els partits clau sempre han caigut del costat contrari i alguns arbitratges, com el de Tarascó, ens han perjudicat molt. Si serà un fracàs si baixem? Sempre que es perd la categoria és una desil·lusió. Estic convençut que no baixarem però si ho fem tampoc és una tragèdia. És esport amateur i no ens guanyem les garrofes amb el rugbi.” Escolà, i així ho ha manifestat públicament, és partidari de portar l’equip a jugar a Catalunya, però en cap cas seria la temporada vinent. En aquest sentit va assegurar que “seguim a França per ara. No és tan fàcil canviar de lliga. Hem de pensar que no són només els sèniors, també hi ha la base. En qualsevol cas, la decisió estaria en mans dels socis. Jo acabo el mandat l’any vinent i si em presento ho faré amb la idea de continuar amb el projecte però amb canvis importants”. El president té clar que si l’equip perd la categoria “haurem de pagar la penitència i pujar de seguida” i en cas contrari “l’objectiu serà no patir tant com els últims dos anys”. Dins del vestidor es reconeix que la temporada ha estat “difícil”. El capità, Txepi Garcia, encara confia en la salvació, però en cas contrari assegura que “no hi haurà una desbandada de jugadors. La unitat del vestidor no s’ha trencat fins ara i si mai no es baixa hem d’estar units. També hi ha joves que estan pujant amb força i han d’agafar el relleu de la gent que ho deixi, per edat”. Sobre el fet que arribin jugadors de fora, el capità va comentar que “és una bona idea si a la base no tenim aquests jugadors. De tota manera, si baixem crec que seria una bona oportunitat per als joves de començar a un nivell més fàcil. Sens dubte no és el millor escenari perquè debutin però l’any ha anat com ha anat i ha estat molt difícil. Ens hem trobat curts d’efectius, per lesions i per compromisos laborals, hem perdut molts partits ajustats i fa ràbia”. Amb tot Txepi Garcia confia en la solidesa del vestidor i que si es baixa s’iniciarà un projecte nou per recuperar el nivell.

L'ÚLTIMA JORNADA

SUMAR ELS CINC PUNTS I ESPERAR

El VPC no depèn de si mateix per salvar la categoria. En tot cas el primer que ha de fer l’equip de Manuel Romo és gua-nyar a l’Estadi Nacional el Saint Jory en l’última partit de lliga (20 de març) i sumar el punt de bonus ofensiu (5 en total). Abans d’això, l’equip estarà molt pendent del resultat del Saint Jory-Cazères que es juga diumenge i no el passat cap de setmana. Els visitants tenen un punt més que els andorrans (28 per 27) i un triomf els aproparia a la salvació. L’últim matx enfronta el Cazères contra el Lézat, un altre rival directe en la lluita per no baixar (té 31 punts, 4 més que el VPC). En cas d’acabar tercer per la cua també es podria baixar per l’estructuració de les categories.

tracking