Derrota cruel

El MoraBanc cau contra el Tenerife i deixa escapar l’oportunitat d’allunyar-se d’un rival directe

El rebot, per partida doble, i un desajust defensiu amb Sada superat en l’última jugada van impedir als de Joan Peñarroya allunyar-se a tres victòries d’un dels rivals directes a la zona mitja de la classificació. Quan un jugador o un equip està col·lapsat, només necessita encert en els primers llançaments per deixar enrere la mala dinàmica. I aquest encert és el que va trobar el conjunt de Txus Vidorreta durant la primera meitat, beneficiat també per la permissivitat defensiva de l’Andorra, per arribar al descans amb 47 punts, sis per sobre, després d’haver pogut anotar només 58 punts la passada jornada. Quan els de Joan Peñarroya van ajustar la defensa després de la represa va aparèixer el talent de Richiotti (17 punts i 3/5 triples) per mantenir el seu equip viu fins als últims compassos de partit. Va ser llavors quan totes les jugades decisives van caure del costat visitant. Primer amb un rebot ofensiu de Sekulic que va acabar amb el montenegrí a la línia de tir lliure amb 77 a 76 en el marcador. L’er­rada en el segon tir del pivot dels dels 4,70 va caure a les mans de Beirán i en la jugada decisiva, Devin?White va superar Víctor Sada per trobar un passadís fins a cistella i anotar una fàcil safata sense oposició, a falta de set dècimes, que va acabar amb les esperances del MoraBanc. L’intent d’alley-oop final a la desesperada va acabar sense fruits. Els jugadors de Joan Peñarroya no es van sentir còmodes durant els primers vint minuts. El Tenerife va portar el partit on volia, ajudat per la permissivitat defensiva local. A l’encert del conjunt canari, amb molts tirs alliberats des de més enllà de 6’75 s’hi va sumar la manca de punteria des del perímetre dels locals. El MoraBanc, però, va compensar el dèficit exterior buscant a Shermadini, de nou decisiu a la pintura, autor ahir de 15 punts.?El georgià va trobar a més a més un relleu de garanties en Shawn Jones i Daniel?Clark en els minuts que es va asseure a la banqueta. L’americà va protagonitzar un dels millors partits de la temporada, fi de cara a cistella i aportant la intensitat que no tenia l’equip, a la primera part i resolent els problemes de faltes de Shermadini (3 al descans) a la segona. Les sensacions després de la represa ja van ser diferents des de l’inici amb un Tenerife més erràtic de cara a cistella i un MoraBanc molt més intens en defensa. Els de Peñarroya van arribar a situar-se per davant en el marcador gràcies a la inspiració de Betinho en els dos costats de la pista i un triple de Bogdanovic, però no van poder mantenir l’avantatge. Aquesta dura derrota arriba en un mal moment, tot just el cap de setmana abans de l’aturada per la disputa de la?Copa del Rei, que la farà més difícil de pair.

LES CLAUS

Triple

Els canaris van viure de l’encert des de més enllà de 6,75 amb un total de 13 triples de 26 intents. Un encert que va mancar al MoraBanc (7/22) especialment al primer període.

Defensa

El conjunt andorrà va donar moltes facilitats a la primera meitat; penetracions senzilles i tirs alliberats. A la segona part ja apujava la intensitat i el Tenerife es va trobar més incòmode.

Talent

La qualitat va decantar el partit a l’últim quart. Primer gràcies a l’encert de Richiotti, autor de 8 punts decisius, i al desequilibri de White, beneficiat pel desajust defensiu local.

EL VESTIDOR

"Regalem 20 minuts i no pot ser"

Joan Peñarroya, Entrenador del BC?MoraBanc Andorra

S. C. Ll. - Andorra la Vella

Sense corbata i amb cara de pomes agres. Així va aparèixer ahir el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, a la sala de premsa per analitzar l’onzena derrota. “El d’avui és un partit en què al marge de la derrota no podem marxar contents. Regalem els 20 primers minuts i no pot ser. La primera part ha sigut francament dolenta, els deixem que ens anotin massa fàcilment, 47 punts, i ells s’han animat. Al tercer quart hem reaccionat, ens hem posat per davant i tenim oportunitat de guanyar, però el dia no estava per nosaltres i en un final a cara o creu hem perdut. Me’n vaig amb la sensació que si els nostres primers minuts haguessin sigut diferents el marcador final també ho hagués estat”, va assegurar. L’entrenador reconeixia “estar emprenyat perquè no hem sortit com havíem de sortir i això ens ha costat arribar a un final ajustat”. Sobre el rebot de Beirán, el tècnic va comentar que “no és que sigui una qüestió de mala llet o no, són situacions que no ens podem permetre. En el tir lliure agafa el rebot sense saltar, massa fàcil i en l’entrada de White no hi ha ningú a la pintura”. Qüestionat sobre com explica la defensa d’un veterà com Sada en l’acció clau, Peñarroya va indicar: “se li ha escapat”.

EL RIVAL

“Estic content; Hem fet un molt bon partit”

Txus Vidorreta

El tècnic de l’iberostar va destacar la bona feina de nou del seu equip fora de casa. “Estic molt content. Hem fet un molt bon partit, amb un bon ritme defensiu, especialment al darrer quart i encert ofensiu en tres dels quatre quarts. Hem mantingut un bon ritme de joc i hem sabut parar alguns dels jugadors d’Eurolliga que té l’Andorra com Sada, Shermadini, Stojanovski o Bogdanovic”. Sobre el fet de jugar millor fora que a les Illes, el tècnic va indicar que “no ho hem d’analitzar gaire i hem d’aprofitar el moment”.

EL JUGADOR

Víctor Sada, Jugador del MoraBanc

“L’aturada no ens convé”

“Si quan perds una setmana ja es fa llarga aquesta encara serà pitjor. L’aturada no ens convé, però hem de pensar en positiu”, reconeixia el base, protagonista de la jugada decisiva: “Em supera. Hauria pogut fer més. Tots hauríem pogut”.

T. Schreiner, Jugador del MoraBanc

“Podem fer molt més”

“Hem jugat molt malament, a la primera meitat. A la segona hem millorat perquè hem pujat la defensa, però hem de ser més sòlids. Els han anotat molt de tres però nosaltres podem fer molt més” reconeixia, autocrític, el base austríac.