Recuperats

El MoraBanc passa pàgina de la decepció per la Copa amb una convincent victòria davant del CAI Saragossa

L’equip es va esmerçar en defensa a la segona part (36 punts dels rivals) i l’aportació coral en atac (fins a 5 jugadors per sobre dels 11 punts) van ajudar a sumar el novè triomf en 18 partits, el primer de la segona volta. Al MoraBanc li va costar arrancar. Massa tou en defensa, no va ser fins que Joan Peñarroya va demanar temps mort amb 11-14 que l’equip va començar a jugar. Abans, el CAI s’havia trobat massa còmode, amb segones opcions en atac i Benzing, amb 8 punts (dos triples) com a perill exterior visitant. Els andorrans, amb bona aportació de la connexió balcànica (Bogdanovic, 7 punts i Stojanovski, 6) i amb ple encert des de la línia de personal (6 de 6) van marxar al segon quart amb el màxim avantatge (5 punts, 19-14). En el segon parcial, el MoraBanc va seguir manant en el marcador, tot i que la distància mai va superar els 7 punts. El CAI va trobar bicoca amb el joc de Jelovac, a qui ningú no va poder aturar. Ell solet, que havia jugat menys d’un minut en el primer quart, va anotar 15 punts per apuntar-se al festival anotador dels segons 10 minuts, que van acabar amb un excessiu 29-31 de parcial. Massa facilitats. I massa personals, perquè la tripleta arbitral es va voler sumar a l’espectacle amb un concert de xiulets (tres atacs visitants seguits acabats en falta), que va amanir amb una personal antiesportiva de Shermadini que no era. Gràcies als tirs lliures (9 de 12) el CAI es va apropar a dos punts. Si pels aragonesos Jelovac era l’estilet, per part andorrana Stojanovski assumia galons i oferia una demostració de fonaments ofensius (14 punts). Al descans, els locals, amb un Sada dubitatiu i amb por a llençar, guanyaven de tres. Tocava centrar-se en defensa, de nou el mal de l’equip com el dia del Laboral Kutxa, per no veure’s en problemes davant un rival que aprofitava les oportunitats. Andreu Casadevall va ajudar a l’inici de la segona part deixant Jelovac a la banqueta –va sortir a falta de 3 minuts– i, tot i que al MoraBanc les personals li van començar a pesar (3 de Bogdanovic i Shermadini), tres triples consecutius, un de Betinho i dos de Clark van obrir l’escletxa fins als 11 punts (67-56). El CAI estava grogui. Però calia rematar-lo. La defensa, ara sí, marcava la diferència i en atac, la segona unitat, Clark i Jones, anotava amb facilitat. El MoraBanc va entrar al darrer parcial 11 punts amunt i la sensació que la victòria s’apropava. Però el CAI, tot i dur només 5 victòries, no és equip d’abaixar els braços i va lluitar per retallar el resultat. Ho va aconseguir a mitges (75-69), per què l’aparició d’un encertadíssim Bogdanovic i de Shermadini van tornar a posar les coses a lloc. I per acabar-ho d’adobar, l’equip va acontentar l’afició superant els 90 punts i regalant, a més de la victòria, una hamburguesa. Per segon partit consecutiu. Alegria total.

LES CLAUS

Massa tous

Al MoraBAnc li va costar posar-se a defensar (31 punts visitants en el segon quart) i això ho va aprofitar el CAI, de la mà de Jelovac (15 punts en 10 minuts). L’equip no estava centrat.

Tercer quart

La millora defensiva va arribar després del descans i a partir d’aquí el MoraBanc va guanyar confiança. 15 i 21 van ser els parcials del CAI. En atac, el joc coral dels andorrans va funcionar.

Tranquil·litat

Un cop feta la diferència en el marcador, els homes de Peñarroya van saber aturar les escomeses dels aragonesos, per alegria de l’afició que va poder gaudir d’accions espectaculars.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, entrenador del BC Morabanc Andorra

“No hi ha ningú més ambiciós”

Cesc Guimerà - Andorra la Vella

Aparcat el somni de la Copa, el MoraBanc tornava ahir a la competició rutinària i va reaccionar a la derrota de Vitòria amb un partit rodó en atac i amb una defensa que durant el segon període va estar molt a prop de la que Joan Peñarroya ha demanat als seus homes aquesta setmana. “Estic tot el dia amb els jugadors, sé què pensen i com treballen i sabia que la Copa no afectaria el nostre dia a dia, en aquell moment estaven decebuts, però ja és passat”, reconeixia el tècnic en acabar el partit. Si durant diverses setmanes Peñarroya es va negar a parlar de la Copa, divendres ja va advertir que no volia sortir del camí, en referència al play-off. “No hi ha equip més ambiciós que nosaltres, i la nostra ambició és guanyar el partit següent. Ara anem al?Palau i anirem a guanyar com hauríem anat a guanyar la Copa d’haver-la jugat”, declarava el tècnic terrassenc, que va trobar en la millora defensiva de la segona meitat la clau del triomf davant del CAI. Una millora que, discrepant amb l’opinió d’Andreu Casadevall, no va anar acompanyada, segons Peñarroya, d’un canvi de criteri arbitral en el descans: “Cadascú mira les seves coses. Hem acabat amb més faltes que ells”.

EL RIVAL

“El morabanc està en un moment dolç”

Andreu Casadevall. El tècnic del cai no va voler treure mèrits al triomf andorrà, però va trobar que l’actuació arbitral va ser uns dels motius pels quals el seu equip no va poder enganxar-se al marcador durant la segona meitat. “Estan en un moment dolç, nosaltres hem defensat bé per moments però tot i això han anotat els tirs. A la segona part les seves protestes han fet efecte i han pogut defensar amb més contundència”, explicava Casadevall, que va argumentar en la disputa dels compromisos europeus el repartiment de minuts del seu millor home, Jelovac.

ELS JUGADORS

Luka Bogdanovic, Aler pivot del MoraBanc

“Així volem seguir jugant”

L’aler pivot serbi va destacar la importància de la victòria, fonamentada en la defensa després del descans: “a la segona part només els hem deixat anotar 36 punts. Hem estat intensos i durs. Hem de seguir jugant així a la segona volta”.

Betinho, Aler del MoraBanc

“És una bona victòria”

L’aler de Cap Verd, sense tant protagonisme com en partits anteriors, va comentar que “després de la der­rota contra el Laboral Kutxa avui tocava guanyar. És una bona victòria. Per part meva he intentat ajudar els companys defensant bé”.