Pep Naudi, campió del món júnior en surf

L’andorrà va treure gairebé 20 punts de marge al segon classificat en una baixada calculada

El rider andorrà, de 16 anys, es va coronar a casa campió del món júnior en la modalitat de surf de neu en una competició en què va treure-li gairebé 20 punts al segon classificat, el suís Loïc Aubert (90 punts per 70’50). El neozelandès Finn Duffy (63 punts) va completar el podi en una jornada que es va desenvolupar a la Tosa de Caraup. Naudi reconeixia que “no m’esperava per res guanyar. Sortia dels últims i he anat veient com la gent queia i he decidit anar a assegurar. M’he trobat molt còmode en la baixada i les recepcions dels salts m’han sortit bastant bé”. Naudi, segon fa pocs dies a ElDorado Freeride, es troba en un bon moment de forma, que espera allargar en les properes cites del circuit forapista júnior. “La setmana vinent estaré a Chamonix i a veure si també puc guanyar. Després faré Fieberbrunn i Verbier”, apuntava el rider, únic representant en surf de neu al Mundial júnior. En esquí, Guim Campeny va finalitzar en sisena posició i Tommy Moreno va estar per sobre de la vintena. En noies, Naila Vidal va situar-se en la novena plaça a la categoria d’esquí femení, que va ser superada per la noruega Synnove Medhus (74,5 punts). En surf el triomf va marxar cap a Itàlia de la mà de Jazmine Erta (70 punts), seguida de l’espanyola Fiona Torelló, mentre que en esquí masculí el millor a Grandvalira va ser el canadenc Jackson Bathgate (91,75 punts). El Freeride Junior World Championships, que es va celebrar ahir després que s’ajornés dijous i es canviés d’ubicació, va comptar amb la participació de 57 riders, provinents de deu països i amb edats compreses entre els 16 i els 18 anys.

EUROPA DOMINA AMÈRICA AL DEBUT DE L'SKIERS CUP

L’Skiers Cup, competició que enfronta els riders més importants de freeride i freestyle d’Europa i Amèrica, seguint el format de la mítica Ryder Cup de golf, va viure ahir la primera jornada a Grandvalira amb victòria provisional per a l’equip del Vell Continent per 9 a 7. La batalla es va disputar a la Tosa de Caraup (Vall d’Incles) en la modalitat de Big Mountain, amb dues rondes que van guanyar els competidors europeus (5 a 3 al final de la primera). La competició es completarà demà amb la disputa de la prova de Backcountry Slopestyle, que tindrà lloc a la Coma de Varilles (Vall de Ransol), on els representants de l’equip americà intentaran donar-li la volta al marcador. La competició s’iniciarà cap a les deu del matí, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. L’Abarset, al sector d’El Tarter de Grandvalira, acollirà demà la cerimònia d’entrega de premis. L’Skiers Cup ofereix com a trofeu l’anomenat Bota d’esquí. Europa domina 3 a 2 Amèrica en el palmarès.