El Madrid de Zidane goleja

El Barça obre la jornada amb un clar triomf davant el Granada (4-0) i els blancs responen amb una ‘maneta’ davant el Deportivo en el debut del tècnic al Bernabéu

El Barça va ser el més matiner a sumar els tres punts (4-0). L’equip de Luis Enrique va tenir un partit plàcid després dels dos darrers derbis. El rival, el Granada, ja havia dit adéu a qualsevol aspiració de donar la sorpresa en el primer quart d’hora quan Messi, dos cops, va marcar. El partit estava encarrilat i els blaugrana van abaixar el pistó, tot i tenir ocasions, en especial una clara de Luis Suárez. A la sortida dels vestidors es van veure els millors minuts del Granada, però no li va servir per a res ja que abans del quart d’hora Messi, el més llest de la classe, va aprofitar un rebuig del pal a xut de Neymar per apuntar-se un hat-trick. A partir d’aquí el joc va tornar a perdre ritme, però Neymar no volia quedar-se sense marcar i va tancar la golejada que deixa el Barça un punt per sobre de l’Atlètic. Si al Camp Nou el partit va ser còmode el mateix es pot dir de l’estrena de Zinedine Zidane al Santiago Bernabéu. El nou tècnic no va patir gaire perquè els jugadors van contribuir a la seva estrena a la banqueta amb una golejada davant el Dépor (5-0). Benzema va obrir i tancar el marcador i Gareth Bale va fer els altres tres gols per tornar la felicitat als aficionats blancs. El Dépor va crear la primera gran ocasió (10’), però Keylor Navas va desviar el xut de Lucas Pérez. Només cinc minuts més tard Benzema, de tacó, va obrir el marcador. Bale, darrere el francès, podia estar en fora de joc posicional, però l’àrbitre no va xiular res. Amb el resultat a favor, el Madrid, més motivat i solidari, va anar a buscar més gols. I va trobar el segon gràcies a una gran centrada del recuperat Carvajal que Bale va rematar a la xarxa. Amb el 2 a 0 es va arribar al descans. La segona part va iniciar-se amb un Dépor que volia més la pilota, però el gol va ser per als locals, de nou de Bale a passada de Cristiano (49’). El gal·lès aconseguiria el hat-trick en el minut 63 a la sortida d’un córner. Cristiano buscava marcar, sense encert. També ho intentava el Dépor sense que l’equip de Víctor trobés recompensa. Tot el contrari, a l’últim minut Benzema va tancar la golejada que certificava la primera victòria de l’era Zidane. L’ambient sembla que ha canviat.

BARTOMEU VOL SANCIONS ENCARA QUE L'ÀRBITRE NO POSI RES A L'ACTA

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, es va mostrar partidari de revisar el sistema actual i que es pugui sancionar els jugadors encara que no hi hagi res reflectit a l’acta. “Respecto el treball dels àrbitres. És molt difícil i no poden estar a tot arreu, però hauríem de revisar el sistema perquè no pot ser que el que no vegi l’àrbitre, com és el cas de la trepitjada de Pau López a Messi, no sigui sancionat.” El president també es va referir a les manifestacions de Dani Alves contra la premsa. “Hi ha dues paraules que no ens agraden, però respectem les opinions dels nostres jugadors”. El brasiler va admetre ahir que “hauria d’haver canviat alguna paraula, però no el missatge”.