Font Blanca mediàtica

L’acord entre la Federació Internacional i una productora televisiva garanteix més difusió a la prova de la Copa del Món, que es disputarà els dies 16 i 17 de gener

46298.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prova, puntuable un any més per a la Copa del Món d’esquí de muntanya, es disputarà els dies 16 (cursa individual, a Arcalís) i 17 de gener (vertical race, a Arinsal) i enguany tindrà més repercussió mediàtica que mai. Això serà així gràcies a l’acord signat entre l’ISMF (International Ski Mountaineering Federation) i la productora televisiva Infront Sports &?Media, que gestiona, per exemple, la Copa del Món d’esquí alpí, que garanteix la producció i distribució de 15 minuts amb les millors imatges de la competició. “Aquest acord per un més cinc anys és una oportunitat i un repte al mateix temps per al futur, sobretot si volem que l’esquí de muntanya sigui esport olímpic”, assegurava ahir el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve. Infront desplaçarà vuit professionals a Andorra i distribuirà el compactat d’imatges a les nombroses cadenes amb què té contracte. Esteve va destacar que des de la federació “hem fet un gran esforç en l’àmbit organitzatiu i ja fa força dies que treballem en el projecte. Vull agrair la feina de Carlo Ferrari, l’arquitecte d’aquesta prova, i també als més de cent voluntaris que tindrem”. Ferrari, director tècnic de la FAM i també de la Font Blanca, va explicar que “la cursa tindrà un recorregut excepcional. Fa tres dies estava perfecte i amb la nevadeta d’ahir, entre 50 i 60 centímetres de neu, estarà superb”. La Font Blanca donarà el tret de sortida divendres 15 amb la cerimònia d’obertura a Ordino, on els cinc primers corredors recolliran els seus dorsals. Dissabte arribarà la cursa individual, amb sortida i arribada a la Coma d’Arcalís, i 1.500 metres de desnivell, sense entrar a l’estació. La vertical race repetirà el recorregut dels tres últims anys a les Marrades d’Arinsal. En total, l’organització compta d’aplegar “entre 100 i 120” corredors per a la Copa del Món i “uns 150 en la categoria open”, ja que la Font Blanca puntua també per a la Copa d’Andorra. Les inscripcions es tancaran dimarts vinent i entre els participants no faltaran el ceretà Kilian Jornet, gran estrella mundial de les muntanyes, o la francesa Laetitia Roux, dominadora de la Copa del Món femenina durant els darrers anys. Andorra estarà representada per l’equip nacional, que intentarà deixar-se veure entre els millors corredors del circuit mundial.

Suport institucionalEls comuns d’Ordino i la Massana, representats en la presentació d’ahir per Jordi Serracanta i Sergi Balielles, donen el màxim suport a la Font Blanca, el mateix que Andorra Turisme, que aportarà enguany 35.000 euros, deu mil més que el 2015. Des de la societat es valora “la notorietat” que donen al país esdeveniments d’aquest tipus, donant a conèixer un dels filons del Principat, les muntanyes. El pressupost total de la Font Blanca, que està ben posicionada per repetir l’any vinent la presència en el calendari de la Copa del Món, és d’uns 105.000 euros. Carlo Ferrari, bon coneixedor del circuit, assegurava que “la prova d’Andorra és envejada per moltes organitzacions. Per les muntanyes que tenim, sempre amb neu, i per tot l’entorn, els comuns, el Govern, les infraestructures...”

tracking