Una llàstima

El MoraBanc Andorra cau a la pròrroga a la pista de l’Obradoiro en un partit vibrant.

La línia de tres punts podria haver desfet els de Peñarroya en una pista complicada, però les xifres de rècord dels gallecs –igualen el top de la lliga amb 20– es van contrarestar per aixecar desavantatges i tenir el triomf a tocar. A les acaballes dels quaranta minuts i en la darrera acció, ben jugada per Shermadini que va quedar curt. Setena derrota que deixa la Copa una mica més complicada però que també mostra un Andorra fort de cap, amb llacunes però amb capacitat de reacció. La connexió Beto-Shermadini, amb dues esmaixades del georgià, i una penetració d’Stojanovski, van saludar els aficionats de l’equip gallec per a un 0 a 6 que mostrava com d’endollat entrava el MoraBanc al partit. Però Brown, un center molt exterior, ajudava els locals a mantenir-se en l’inici (7-8). Les alternatives començaven a aparèixer en un primer quart viu, però l’Andorra picava més alt amb les penetracions d’Stojanovski i els triples de Bogdanovic. Fins a un 12 a 20 que havia de començar a preocupar els locals. Amb tot, els gallecs s’entonaven i començaven a trobar la seva figura, Waczynski. I ajustaven la situació en el darrer minut (19-22) perquè Peñarroya demanés temps mort. 21 a 23 a l’inici del segon acte i una bona oportunitat perduda per obtenir distància en un partit que s’havia de fer molt llarg. Els triples de Waczynski van posar per davant l’Obradoiro (27-25) i apareixia un primer moment crític que l’Andorra va suportar per uns instants treballant la circulació. Però els locals anaven fins des del triple i Pozas se’n treia un al límit per a un 35 a 31 que obligava Peñarroya a tirar de la primera unitat. I a demanar un nou temps després d’una altra diana encaixada des de 6,75. Hi havia el risc que el partit es trenqués i tot i que les bones sensacions les aportaven els gallecs encara es va poder mantenir el tipus fins al descans (46-37). L’Andorra s’havia quedat sec en atac i li calia recuperar la frescor de l’inici perquè no se’l mengessin. Obradoiro posava mans, tensava la corda i ara duia la iniciativa, amb l’afegit d’un nou triple per arrencar el tercer quart. Provava d’acostar-se l’Andorra, treballava bé en atac buscant Shermadini, un referent, però la sagnia seguia des del triple i la renda no es retallava –67-57 a tres minuts per al final del quart–. La notícia positiva era que amb tot l’encert de l’Obradoiro, i afegint-li tota la pressió del públic local, l’Andorra seguia viu a l’inici de l’últim període (73-65). Lluny de davallar l’Andorra va estar molt a prop de capgirar el marcador. Es va situar 80 a 76 després d’un triple de Betinho i va portar els dubtes al rival amb una defensa zonal molt efectiva. Va tenir el partit a les mans amb Shermadini percudint i Stojanovski anant al tir lliure, però de nou els triples encaixats en les darreres dues possessions van dur el matx a la pròrroga (88-88). Allà, joc de nervis i accions meritòries d’una i altra banda, amb la moneda caient del costat gallec. El més difícil arriba diumenge vinent al Poliesportiu. Arriba el València.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, entrenador del BC Morabanc Andorra

“No tinc res a retreure a l’equip”

Joan Peñarroya estava orgullós del treball dels seus homes, tot i la derrota a la pròrroga. En la primera valoració el tècnic va asse­nyalar que “és un partit que no ens deixa contents, però com els he dit als jugadors al vestidor segur que hi hagut detalls que podríem haver fet millor perquè hi ha hagut un moment que el partit semblava que el teníem guanyat, però no tinc res a retreure a l’equip. S’ha vist un partidàs i la llàstima per a nosaltres és que ha caigut del seu costat”. L’entrenador del MoraBanc va felicitar l’equip gallec per la victòria i després va assegurar que “marxem tristos però satisfets de la imatge, de com hem afrontat el partit, de com hem tingut la capacitat d’anar per darrere fins remuntar al final, sabent que hem de millorar petits detalls perquè no se’ns escapin partits com aquest”. Qüestionat sobre si la derrota i, sobretot, com s’havia produït serviria per fer més fort l’equip, Peñarroya va indicar que “aquesta ha de ser la idea”. El tècnic català va apuntar que havien perdut tot i valorar 132 per 97 del rival, i va reiterar que “el partit s’ha decidit per petits detalls, com ara que Shermadini portava 12 de 14 i ha fallar una situació franca a l’últim tir”.

El rival

“Podia haver guanyat qualsevol equip”

Moncho Fernández. El tècnic de l’Obradoiro estava satisfet per trencar la ratxa de derrotes tot i el patiment final. “Vull quedar-me amb la fe en la victòria de l’equip. Teníem el partit guanyat, després perdut, i hem estat capaços de tornar-hi. Podia haver guanyat qualsevol. Segur que no hem fet coses bé, però vull quedar-me amb la lluita i l’actitud dels jugadors”, va indicar. Fernández no va amagar que les cinc derrotes consecutives havien pesat: “Hem notat els nervis quan ells s’han posat en zona i hem fallat accions fàcils, triples sols, safates...”

Els jugadors

Betinho, Aler del MoraBanc

“Hem d’aixecar el cap ara”

Betinho admetia que “sempre fa mal perdre. Hem tingut l’opció de guanyar 2 cops. S’ha d’aixecar el cap”. Sobre els triples, l’aler va comentar que “ells han tingut molt encert”. Stojanovski hi afegia que “quan estan així és difícil contrarestar-los”

Víctor Sada, Base del MoraBanc

“La pròrroga, cara o creu”

El base va veure “un partit amb moltes parts. Hem estat bé al primer quart, el seu encert en el segon ens ha fet mal a la defensa i al final hem cregut i hem pogut guanyar. La pròrroga és un cara o creu i se’ns ha escapat”.