Esther Vidal

“Nosaltres el que intentem fer és una oposició constructiva”

La representant del grup d’agrupament encampadà fa balanç de la primera meitat del mandat de l’actual majoria al comú d’encamp

Esther Vidal, aquesta setmana a Encamp.v. g.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esther Vidal és la representant d’Agrupament Encampadà al comú. La consellera de la minoria reivindica la feina feta a les comissions de treball de la corporació i alerta que les inversions proposades per la majoria suposen un nivell de despesa que podria comprometre el proper mandat comunal.

Quin balanç fa de la primera meitat del mandat de Laura Mas al comú?

El primer any va ser una mica caòtic. És evident que ningú s’esperava la pandèmia, i ens hi vam haver d’adaptar. Entenc que, després d’aquest període, la majoria vulgui tirar endavant tots els projectes del programa electoral. Nosaltres el que intentem fer és una oposició constructiva i aportar les nostres idees a les comissions. De vegades ens les accepten i de vegades no.

Està d’acord amb la política d’inversions de la majoria?

Hem votat a favor del pressupost d’aquest any perquè inclou projectes que nosaltres també portàvem al nostre programa electoral.

Me’n podria posar un exemple?

El parc de l’Ossa. És un projecte que cal tirar endavant perquè fa temps que la part baixa d’Encamp està morta. Sí que és cert que suposa una inversió molt quantiosa, però té el suport dels veïns de la parròquia i, per tant, hi estem d’acord. Per a Agrupament Encampadà el parc és una prioritat. S’ha de fer encara que altres projectes s’hagin de desar al calaix. També destacaria l’ampliació del Complex Esportiu. És un projecte que portàvem al programa electoral i que s’ha plantejat tal com nosaltres vam proposar.

Al començament de mandat el comú devia 13 milions i ara en deu 23. Si hi comptem les inversions pressupostades, és previsible que s’enfili encara més. Està d’acord que la majoria gasta massa?

El problema que tenim ara mateix al comú és aquest. No sabem quant costarà el projecte del nou estadi de Prada de Moles perquè encara s’ha de fer l’obertura de plecs. A part de cedir el terreny, s’ha dit que hi haurem d’afegir deu milions de diner públic. És una xifra molt gran, i si només hi ha un candidat per assumir el projecte disposarem d’un marge reduït per proposar unes condicions més avantatjoses per al comú. A més, cal recordar que aquesta setmana s’ha obert el plec de bases del concurs d’idees per a la revitalització a les Pardines i Engolasters. Una de les propostes del comú és fer un funicular que connecti el poble d’Encamp amb aquesta zona. Nosaltres no hi estem necessàriament en contra, però considerem que ara no és un projecte prioritari. Construir un altre giny són molts diners. Encara que es faci una concessió a un privat, hem de tenir sempre present que cada any hem d’invertir entre 800.000 i un milió d’euros al Funicamp. El projecte de les Pardines i Engolasters no està previst en el pressupost i podria suposar una quants milions més de despesa.

Està preocupada per aquesta tendència d’estirar més el braç que la màniga?

Sí, perquè no sé si podrem assumir tantes despeses. El proper equip comunal tindrà poc marge de maniobra per fer inversions. Gastar més del compte comprometrà el proper mandat.

La majoria vol vendre les accions del comú a Saetde i fer una nova concessió. Hi està d’acord?

És una mica misteriós com la majoria porta el projecte. La majoria no ens manté informats de les reunions amb Saetde. No sabem de què parlen. Ara no puc posicionar-me sobre la venda de les accions. No puc prendre una posició sense tenir informació sobre el valor de les participacions. Fins que no disposem de l’informe sobre l’estat de l’empresa que el comú va encarregar fa poc no podrem dir si estem a favor o en contra de la proposta.

tracking