Yuan Wang Xiren

“Andorra és molt famosa per la venda d'electrònica”

L'empresari destaca la bona arrencada del negoci i remarca l'atractiu comercial del país

“Andorra és molt famosa per la venda d'electrònica”J. L. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van passar ahir per la inauguració de la botiga Xiaomi a l’avinguda Meritxell. Es tracta del primer fabricant de tecnologia mòbil que obre un establiment oficial a Andorra. El negoci arriba de la mà de l’empresari hispanoxinès Yuan Wang Xiren.

Satisfet amb aquesta arrencada?

Estem molt satisfets de l’acollida i del públic local. Calculem que al llarg del matí han vingut entre 300 i 400 persones.

Per què ha escollit Andorra?

Històricament Andorra és molt famosa per la venda d’electrònica. Hi ha molt comerç aquí perquè hi ha moltes persones del país i de fora que venen a comprar. Andorra és un punt comercial molt important.

Quan van prendre la decisió de venir a Andorra?

Des que el novembre de l’any passat vam obrir la primera botiga vam veure que es podia establir en d’altres llocs. Sí que és veritat que Andorra té les seves especificitats i s’opera diferent.

Com s’hi han adaptat?

Tenim una gestoria i gent professional que ens ajuda a complir tot el que es requereix per operar i treballar aquí.

Xiaomi té oficina al país?

Encara no en tenim però aviat n’hi haurà.

Quines expectatives tenen al Principat?

En tenim moltes. Els clients locals són molt fidels. Em sorprenc de la quantitat d’andor­rans que coneixen la marca. A més, també hi ha el client turista.

Què ofereix la marca?

La gent coneix Xaomi pels mòbils però tenim de tot. Xiaomi és com un basar tecnològic. Tenim motxilles, tovalloles, maletes... de tot.

Exporten tota la gamma de productes de la Xina?

Intentem portar tot el que podem tot i que encara hi ha coses que no arriben per traduccions al català, l’espanyol o el francès. La marca és xinesa i el seu gran mercat és aquest. Per això hi ha molts productes que encara no hi són.

Obriran més botigues al país?

Si hi ha l’oportunitat i trobem bons llocs n’intentarem obrir més.

Hi ha coordinació amb les botigues dels països veïns?

Amb Espanya, sí. Mateix producte, mateixes accions de màrqueting. Fins i tot Andorra tindrà millors promocions i preus més competitius que en els altres països.

tracking