TELEVISIÓ

Crònica negra

Netflix estrena demà la minisèrie de sis capítols ‘El caso Asunta’, que recrea l’afer de la menor assassinada pels pares adoptius a Galícia ara fa una dècada.

El caso Asunta

El caso Asunta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix continua ampliant el seu catàleg de true crimes relacionats amb la crònica negra espanyola recent. Fa uns mesos, el gegant de l’streaming llançava El cuerpo en llamas, sobre el crim de la guàrdia urbana, amb Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez en els papers principals. Ara, la plataforma és a punt d’estrenar El caso Asunta, amb el segell de Bambú Producciones. La minisèrie de sis episodis recupera un altre mediàtic succés, l’assassinat d’Asunta Basterra, de 12 anys, a mans dels pares adoptius, Rosario Porto i Alfonso Basterra. Un cas que va commocionar tot Espanya ara fa una dècada.

La sèrie, que arriba demà a la petita pantalla, promet submergir l’espectador en els detalls i les intrigues que van envoltar aquest tràgic succés. L’elenc està encapçalat per Candela Peña i Tristán Ulloa, que donen vida a Porto i Basterra, respectivament. Noms com Javier Gutiérrez, Carlos Blanco, María León, Francesc Orella, Alicia Borrachero i Iris Whu completen el repartiment.

El 22 de setembre del 2013, el cos sense vida d’Asunta Basterra, una menor d’origen xinès, va ser trobat en una pista forestal de Teo (la Corunya). El dia abans, els pares n’havien denunciat la desaparició. La investigació posterior va revelar un pla meticulosament dissenyat per la parella per acabar amb la vida de la petita.

L’any 2015, el matrimoni va ser sentenciat a 18 anys de presó per sedar i asfixiar la seva filla, una resolució que, després de ser recorreguda, va confirmar posteriorment el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. Mentre Alfonso Basterra continua complint la condemna a la presó de Teixero, Rosario Porto va suïcidar-se l’any 2020 a la seva cel·la a la presó de Brieva (Àvila), després de diversos intents d’acabar amb la seva vida.

tracking