Televisió

'Baywatch' reneix

La cadena nord-americana FOX encarrega un ‘reboot’ de la cèlebre sèrie dels anys noranta. Al capdavant del projecte hi ha la guionista Lara Olsen.

'Baywatch' reneix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena nord-americana FOX acaba d’encarregar un reboot de la mítica sèrie Baywatch (Los vigilantes de la playa), un projecte que suposa el retorn d’una de les sèries més populars de finals dels anys vuitanta i principis dels noranta. “Tornen els audaços rescats a l’oceà, les platges verges i els icònics vestits de bany vermells, juntament amb tota una nova generació de socorristes”, diu la sinopsi oficial.

L’encarregada d’escriure els guions de la nova versió, que estarà produïda per Fremantle, és Lara Olsen, que té entre els seus crèdits sèries com Spinning out, el reboot de 90210, Life unexpected, Private practice o Reign.

La sèrie que va consolidar com a estrelles internacionals David Hasselhoff i Pamela Anderson va ser creada per Michael Berk, Douglas Schwartz i Gregory J. Bonann, i seguia un grup de socorristes que patrullaven les platges de Los Angeles. Baywatch es va inspirar originalment en l’experiència de Bonann com a socorrista. El capítol pilot es va vendre a l’NBC, que el va emetre com a pel·lícula i, com a resultat, va contractar una temporada de 12 episodis.

La producció es va cancel·lar després d’una temporada. Els productors, però, van recuperar els drets i van produir una versió sindicada amb All American Television amb l’ajuda del finançament de la distribuïdora alemanya Beta Taurus, part del grup Kirch a Alemanya, i la britànica ITV. En aquesta encarnació la sèrie va ser tot un èxit i es va emetre durant deu temporades més, convertint-se en un èxit arreu del món.

Des de FOX es plantegen el reboot com una possible sèrie per omplir la programació a l’estiu, segurament de cara al 2025. Els canals en obert dels EUA, de fet, tendeixen darrerament a produir ficció clàssica, accessible i recognoscible, conscients que és el que el públic espera d’ells i el que s’adapta millor a la graella tradicional.

tracking