Televisió

'Ratched' s'acomiada

Quatre anys després de l’estrena de la primera temporada, Netflix acaba de confirmar la cancel·lació de la sèrie tot i tenir-ne emparaulada una nova entrega

'Ratched' s'acomiada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix continua tirant de tisora. Després de cancel·lar la caríssima The Mothership amb Halle Berry i revelar l’adeu a Mindhunter, el portal va advocar per acabar també amb Hechos polvo, una altra de les seves ficcions més promocionades. Ara, quatre anys després, i malgrat que hi havia una segona temporada planejada i anunciada, la plataforma finalment ha cancel·lat Ratched després d’una única tanda d’episodis en la plataforma.

La sèrie, produïda per Ryan Murphy (American Horror Story) –que ja havia treballat amb anterioritat amb la protagonista de la ficció, Sarah Paulson–, buscava narrar-nos de manera detallada els orígens de la infermera Mildred Ratched, el tenebrós personatge del film Algú va volar sobre el niu del cucut, de Milos Forman (1975). Concretament, portant-nos a l’any 1947, just quan la protagonista arriba a Califòrnia per buscar feina en un hospital psiquiàtric.

La producció de Netflix mirava de barrejar terror i thriller, sempre intentant explorar les incerteses i les pors que s’oculten en el fons de la psique humana. Va despertar polèmica per la dualitat i foscor del personatge, però no ha tingut sort.

Així, Netflix ha decidit cancel·lar Ratched tot i que la idea havia funcionat força bé en audiències. També és cert que es va estrenar el 2020, i que des de llavors, i malgrat quatre nominacions als Emmy, no se n’han tingut més notícies.

El mitjà especialitzat Deadline ha pogut parlar amb Paulson sobre aquesta qüestió, i la mateixa actriu ha confirmat les males notícies. Pel que sembla, el portal de streaming fa mesos que ajusta alguns dels seus projectes, desfent-se de les sèries i pel·lícules més costoses, i avaluant cas per cas la rendibilitat dels continguts.

tracking