DMG

Cuina de mercat a les Valls del Nord

Visitem Andrea, fogons casolans i matèria primera de qualitat

Andreia Antunes al restaurant Andrea.

Andreia Antunes al restaurant Andrea.Andreia Antunes

Ana Cerezo
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Tot aquell que passa per la Massana sap on és. Discretament situat a les Costes de Teixidó, a tocar de l’avinguda Sant Antoni, aquest petit i acollidor restaurant és un imprescindible per als amants de la cuina casolana feta a base de matèria primera de bona qualitat, fresca i de proximitat. Els entrants, els primers, els principals i les propostes fora de carta són per llepar-se els dits. Em costa decidir-me i em deixo aconsellar per l’Andreia, l’amfitriona, una emprenedora que amb aquest restaurant ha fet realitat una il·lusió que li rondava pel cap des d’adolescent.

L’ambientació és senzilla, agradable i confortable. Diuen que menys és més, segurament per això aquí s’hi prioritza la bona teca. Això sí, sense oblidar els detalls. Les taules, parades amb estovalles impecables, són amples. L’entorn convida a la calma, poc soroll i tot tranquil. Fins que arriba la carta, tan completa que als més gormands els pot arribar a enlluernar.

Ens demanem un assortiment de fruits de mar fregits. Xanquet, gamba de vidre i calamars fets amb una tempura impecable, el sabor i les textures ens transporten a la costa andalusa. Unes ortigues de mar i uns escamarlans a la planxa completen els entrants, un bon pla mentre esperem l’arròs i el peix. Avui, com veieu, hem arraconat la carn.

Carxofes amb encenalls de foie.

Carxofes amb encenalls de foie.

Arriben els principals. El xef no s’ha estat de res. Ha preparat una llauna d’arròs amb cloïsses de carril i gamba vermella que posa els ulls en blanc a cada cullerada. Com que som quatre, rematem la jugada amb un llobarro salvatge a la brasa servit amb un puré de patata a l’estil parmentier que es menja sense adonar-te’n.

Donat que la carta és àmplia, us explico què s’han demanat a la taula del costat. Carxofes amb encenalls de foie que entren pels ulls i diversos talls de carn a la brasa que per prudència i vergonya, ho admeto, no he gosat dir-los si me’n deixaven tastar un bocí.

A l’hora de les postres, com era d’esperar, m’ha costat decidir-me. El pastís de formatge, un clàssic que quan és bo de debò és d’obligada comanda, i el mató amb un raig de mel han estat les opcions que m’han ajudat a triar els còmplices d’un àpat exquisit que hem regat amb un Alión i una ampolla de xampany.

Ens ha tocat una taula al costat de la finestra. Observo el tràfec de persones i vehicles que van d’un costat a l’altre, avinguda de Sant Antoni amunt i avall. A fora, avui, hi plou. L’excusa perfecta per allargar la sobretaula amb un cafè irlandès. L’Andreia, mestressa i amfitriona, ens demana si hem menjat bé, i si hem estat a gust. Els quatre comensals coincidim: molt. Gràcies, Andreia i equip per la vostra acollida.

FITXA

Establiment: Andrea

Cuina: de mercat

Adreça: Costes de Teixidó, 4. La Massana

Telèfon: +376 847 700

Horaris: de 13 a 15.30 h i de 20 a 22.30 h

Festa setmanal: dimarts i dimecres

Plat recomanat: carxofes amb encenalls de foie

Preu mitjà: 30-50 €

Ambient: familiar

Pàrquing: no

Mascotes: no

Maridatge

Bevem un Alión, elaborat pel grup vinícola de Tempos Vega Sicilia. Veremat a mà, el most fermenta en dipòsits de fusta fins a obtenir l’extracció justa que li aporti el color i l’estructura característics. Es cria en botes bordeleses de roure francès entre 14 i 20 mesos. L’excel·lent qualitat fa que sigui un dels vins més coneguts i demandats.

Alión.

Alión.

El vi, estrella de la mostra gastronòmica

Ordino acollirà els dies 8 i 9 de novembre la 33a Mostra Gastronòmica d’Andorra, amb una vintena de restaurants i el vi de protagonista, gràcies a la col·laboració de l’Incavi. El certamen comptarà amb dos restaurants amb Estrella Michelin i un jurat conformat per crítics gastrònoms que triarà el millor plat. En paral·lel, el Saló Ordino Gourmet es traslladarà al centre del poble i oferirà tastos de cellers locals i maridatges professionals.

Moratòria per a noves terrasses a Meritxell

Andorra la Vella ha aprovat la suspensió temporal de noves llicències de terrasses a l’avinguda Meritxell, entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda. La mesura es mantindrà mentre es modifica el reglament del 2018 per mirar de millorar la mobilitat i convivència en aquest eix comercial. La decisió afecta la zona de vianants i respon a inspeccions recents que han evidenciat la necessitat de reordenar els fluxos en hores de gran afluència.
Un cambrer servint en una terrassa a l'avinguda Meritxell.

Un cambrer servint en una terrassa a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

18 expositors agroalimentaris a la Fira

La 46a edició de la Fira d’Andorra la Vella, que se celebrarà del 24 al 26 d’octubre, comptarà amb 18 productors agroalimentaris entre els 197 expositors participants. Els visitants podran descobrir productes locals i de proximitat en un esdeveniment que combina comerç, cultura i comunitat, refermant-se com un gran punt de trobada. L’edició ocupa 12.000 metres quadrats i inclou 29 actuacions programades i la participació de 52 entitats.
tracking