Atenció al carrer

Joves de més de 16 anys es reparteixen per les zones turístiques de la capital des del 1985 per ajudar tots els visitants interessats per Andorra la Vella

informadors turísticsArxiu Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Barrufets del comú. Joves per donar a conèixer la parròquia i informar els visitants. Una iniciativa d’Andorra la Vella estrenada el 1985 durant el consolat de Manel Pons amb “un grup de 25 joves de les escoles d’Andorra [sis per escola] a fi que col·laborin en el control de la zona blava i puguin atendre els turistes amb informació”, es recollia a l’acta de la junta de serveis que tirava endavant el projecte, i en què es detallava que el comú els proporcionaria “una camisa blava i pantalons foscos”, que havien de ser majors de 16 anys i que rebrien una remuneració de “20.000 pessetes mensuals netes per sis hores diàries durant sis dies a la setmana”.

La iniciativa qualla amb diferents ocupacions cada any i aquest estiu 48 joves treballen per atendre les necessitats dels visitants. Aquesta edició el grup, de 16 a 20 anys, es divideix entre la feina de fer enquestes a les zones comercials per recollir informació en tauletes intel·ligents i la d’una desena d’estudiants de Turisme que atendran els visitants a l’oficina de la plaça de la Rotonda i a Santa Coloma amb un cost de 72.100 euros per a les arques comunals. És la segona edició dels barrufets, recuperats el 2017 després d’una petita interrupció el mandat anterior.

Fins llavors cada estiu, el cos o brigada d’atenció ciutadana ha contribuït a donar a conèixer la parròquia i a donar resposta als turistes com a primera experiència en el món laboral per als joves. Desenes de nois i noies que han participat puntualment amb coincidències curioses com la del 1993. En aquella foto apareixien els cònsols Conxita Marsol i Marc Pons amb papers molt diferents als actuals: secretària general del comú i informador turístic. Un integrant més per fer tasques des de les inicials del grup d’ecologia i natura per netejar rius i camins, la posada en marxa del Carnet Jove encar­regada el 1988 o el de circulació, per ajudar el cos d’urbans. I ara centrats a atendre els turistes uniformats amb samarreta i gorra verda al carrer.

tracking