Sentint l'aire

Olga gelabert. La ministra de Cultura i Esports assegura que li agrada molt conduir i és una amant dels descapotables. Diu que quan hagi de canviar el cotxe el més probable és que es decideixi per un híbrid.

Sentint l'aireMeritxell Prat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Abans de tenir parella i fills la ministra de Cultura i Esports, Olga Gelabert, ja tenia un descapotable biplaça. “Sempre m’han agradat”, confessa. Però després va arribar la parella i sobretot, “amb el primer fill la cosa ja es va complicar. Havia de posar el maxi-cosi al seient del davant i el maleter també era molt reduït”. I amb el segon fill ja es va confirmar que calia un altre vehicle. Ara bé, “quan els nens van ser més grans i ja no vaig necessitar el cotxet, el meu home em va regalar aquest”.

Es refereix a l’Audi A5 que condueix des del 2011. Dels descapotables li agrada “la sensació que tens quan condueixes. La llibertat, notar l’aire i gaudir de la natura. M’agrada especialment poder fer una carretera com la del coll de la Botella i passar pel mig del bosc”. I per descomptat, “als nens els encanta!”. Es tracta del cotxe que la ministra utilitza habitualment per desplaçar-se pel país. Admet que és “molt dependent” del cotxe. “Visc a Arinsal i cada dia pujo i baixo un o dos cops al dia”, explica, remarcant que fa uns mesos es va fer mal en un braç i això li va impedir conduir durant un temps “i va ser terrible”.

L’afició per la conducció li ve de jove. Als 16 anys es va treure el carnet de moto i als 18, com ja tenia la teòrica, només va haver d’examinar-se de pràctica. Però el primer cop va suspendre. “Al Pont dels Escalls havia de fer un estop i vaig fer un ceda”, recorda resignada. Al segon intent, però, la cosa ja va anar bé. Les ganes de poder portar cotxe eren importants. “En viure a Arinsal era bàsic per una qüestió d’independència. Fins llavors tenia moto, però només la feia servir durant els mesos de bon temps. Amb el cotxe podia desplaçar-me tot l’any”, relata. El primer cotxe que va tenir, “no sé de quina mà”, un Subaru Justy de color verd botella. “No tenia ràdio i a mi m’agrada molt escoltar música, així que anava amb un radiocasset a dins del cotxe”, confessa divertida. I ara, no sempre pot escoltar el que li agrada. Els nens manen. “Estan en una època que els agrada molt el reggaeton, el Despacito i coses així. A mi al matí m’agrada escoltar les notícies, però els dimecres i els divendres que els acompanyo jo a l’escola no em deixen”, relata. Amb tot, afirma que “al meu cotxe es canta bastant”. Tant cançons d’ara com de les tradicionals.

De moment està encantada amb el vehicle, però també explica que el dia que toqui renovar-lo no descarta comprar un vehicle híbrid.

OBJECTES QUE VOLEN AMB EL VENT.

Portar un descapotable provoca sensacions especials, però la ministra confessa un petit inconvenient: “has de vigilar si portes papers perquè surten volant”. I com a anècdota, durant un viatge, el seu fill assegut al seient del darrere remenava el reposacaps i encara no sap com es va desfer i va sortir volant del vehicle.

tracking