L'excepció

Aurora Baena. La presidenta del Sindicat de Treballadors del comú d’Escaldes-Engordany sempre havia tingut Volkswagen Golf, fins fa un any i mig. Va ser aleshores quan es va comprar el Ford Focus que avui l’acompanya.

L'excepcióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diuen que tota regla té una excepció que la confirma. En el cas d’Aurora Baena, si parlem dels seus cotxes, l’excepció porta el nom de Ford Focus. I és que abans que comprés aquest vehicle fa un any i mig, la presidenta del sindicat de treballadors del comú d’Escaldes-Engordany sempre havia tingut Volkswagen Golf. Li han donat bon resultat i estèticament li agraden. L’única regla que Baena encara compleix és la d’adquirir els cotxes de segona mà. “Mai n’he estrenat cap, considero que paguem més del que valen”, afirma.

Baena utilitza el Ford Focus “ben poc”. Almenys per dins d’Andorra (viu i treballa al centre d’Escaldes). Quan més agafa el volant és per sortir a fora, sobretot a Navarra. El seu marit és d’allà, i, com a mínim un cop al mes recorren els 500 quilòmetres de distància des del Principat. Es reparteixen la conducció, diu, i com que a tots dos els agrada molt conduir, “a vegades les discussions són per qui ho fa”.

El Focus no només el fa anar el matrimoni. La mare de Baena, que viu amb ells, també. “És el cotxe familiar”, explica. L’anterior que va tenir la representant dels empleats era el seu, i el primer “el dels amics”. D’aquest últim, un Golf sèrie 2, comenta que era una “llauna de sardines, una tartana” i que malgrat això, amb les seves amistats hi van recórrer gairebé tota la península ibèrica. Del golfo, com van batejar el vehicle, també en narra una anècdota: “anant amb uns amics per Barcelona, de sobte un em va dir ‘ja saps que estàs circulant tota l’estona pel carril bus?’ Jo no sabia ni que existia, i vam creuar la ciutat de punta a punta”.

Per Baena conduir és una activitat lúdica i va associada a la música. “Condueixo cantant”, confessa. Tant és així que assegura que l’han arribat a aplaudir des del cotxe del davant. Sempre amb la música a una altra part, quan festejava amb el seu marit i conduïa sola fins a Navarra feia sonar els CD en funció de l’estat físic i d’ànim. Si se sentia cansada o amb son “posava el CD música autopista, amb cançons animades” i el volum a tope, és clar. Ara això, però, ja no ho pot fer, perquè el marit s’encarrega de baixar-lo, diu rient.

SINÒNIM D'AUTONOMIA

El primer que va fer Baena en complir divuit anys va ser treure’s el carnet de conduir. Explica que sempre havia desitjat tenir cotxe, perquè a casa no en disposaven de cap i sempre depenien del transport públic o d’algú que els donés un cop de cotxe. “Per a mi el cotxe era sinònim d’autonomia”, assenyala.

tracking