Per triar i remenar

Joan Babot. Al representant dels comerciants de Fener Boulevard li agraden els cotxes i té una debilitat especial per als que són antics i tenen classe. Al Mercedes 280S que li va regalar el padrí li té un gran afecte.

Per triar i remenarXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hi ha cotxes que fan aixecar el cap als vianants que se’ls creuen, i aquest és el cas del Mercedes 280S que de tant en tant treu a passejar Joan Babot. Potser per la majestuositat del vehicle, o potser perquè està impol·lut, és fàcil que qui el vegi passar hi fixi la mirada. També pot sorprendre la cara d’orgull del conductor. I és que, ni més ni menys, condueix una màquina que va comprar el padrí l’any 1970, que va passar per les mans del pare i que avui encara fa córrer ell. És clar que no el fa servir pas per al dia a dia, el guarda per a les ocasions especials. “M’agrada fer sortides amb els amics, anar a esquiar o a jugar a golf”, explica. Tampoc serà fàcil que se’l trobin al volant del Jaguar XJ6, del Citroën Stromberg dels anys quaranta o del Volkswagen antic que guarda al garatge. Per admirar aquestes peces de col·leccionista valdrà més que s’acostin a l’exposició de clàssics esportius que periòdicament organitza l’Associació Andorrana de Vehicles Antics, on el representant dels comerciants de Fener Boulevard acostuma a col·laborar.

És evident que Babot té una debilitat pels cotxes amb història, però tampoc se n’està de tenir màquines ben actuals. Fins fa poc tenia un Ferrari F430, un altre d’aquests que fa girar el cap dels vianants. Se’n va desfer perquè, diu, “corria massa” per a les seves necessitats. Per al dia a dia és més discret, tot i que no renuncia a la qualitat. Té un parell de Mercedes, una firma amb què confia.

Potser aquesta passió pels cotxes li ve dels viatges per carretera que feia amb els pares quan era petit. En té records bonics, per exemple de les rutes per la Bretanya francesa. D’aquells roadtrips en va prendre bona nota i els ha repetit amb la seva dona i els fills. En aquest cas ha anat una mica més lluny. El 2012 van llogar una autocaravana i plegats van fer una ruta entre Calgary i Vancouver, al Canadà. “Va ser divertidíssim”, recorda, i assegura que va ajudar molt que no tinguessin Wi-Fi. “Per una vegada vam poder parlar de temes transcendentals”, bromeja.

Per a Babot no tot són cotxes de grans marques o de molta cilindrada. Curiosament, també defensa amb força el servei de bicicletes elèctriques compartides que té projectat el Govern per l’any 2018. Considera que és la millor solució al dens trànsit que hi ha a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. “Serà un mitjà ideal per evitar cues i fomentar l’ecologisme”, subratlla. Ell, assegura, ja té ganes de fer-lo servir.

El moment d'espavilar-se

Joan Babot va estudiar a l’estranger on –per nassos– va aprendre a treure’s ell mateix les castanyes del foc. Li va servir molt la vegada que va tenir un accident i en trucar al seu pare per demanar ajuda aquest li va respondre que s’havia equivocat, que a qui havia de picar era a l’assegurança, perquè pagués la reparació.

tracking