DMG

Treballar pel bé comú

Pere Cerqueda, guanyador de la beca Pablo Soler

Pere Cerqueda

Pere CerquedaFernando Galindo

Jordi Solé
Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Treballar del que t’apassiona no és treballar, com diuen. Per aquest motiu, Pere Cerqueda ja està pensant en el seu futur i no va deixar passar l’oportunitat d’optar a una beca per entrar a estudiar administració d’empreses a Esade. “Va ser a segon de batxillerat, a l’escola andorrana, quan ens van presentar la beca Pablo Soler, així com la beca de la universitat, i en aquell moment no vaig dubtar a presentar-m’hi”, explica el jove de 18 anys, a qui primer se li va concedir la beca d’Esade i ara gaudeix de la Pablo Soler. Ambdues paguen els estudis, que en el seu cas són els del grau en Administració i Direcció d’Empreses en Lideratge Transformador i Impacte Social. “El bàtxelor me’l paguen el Grup Heracles i la comunitat Esade Alumni Andorra”, afirma, tot comentant que “sense la beca no m’hauria pogut permetre estudiar a Esade”. Cerqueda va triar aquest grau perquè “volia estudiar quelcom relacionat amb el món empresarial, però amb un tret diferencial, que en aquest cas és que el grau sigui en anglès”.

Cerqueda va néixer a Andorra la Vella i fins a l’estiu, abans de començar la universitat, vivia a Ordino amb els pares. “Ells sempre m’han deixat experimentar i mai m’han influenciat respecte als estudis”, relata. “Abans de la pandèmia no tenia clar què volia estudiar, però va ser després de l’època covid que amb un amic vam dissenyar un parell de projectes i allà vaig veure que el meu futur aniria encaminat als negocis”, apunta l’estudiant, a més de destacar que la seva idea sempre es basa a treballar pel bé comú i enfocant-se en l’impacte social. “Amb el meu company vam crear un producte per ajudar la gent gran a aixecar-se de la cadira, així com una aplicació de compravenda de vehicles en rifes” manifesta el jove. El producte físic el van poder presentar a la llar de jubilats d’Ordino, per tenir un feedback, mentre que l’aplicació no es va acabar de desenvolupar a causa dels elevats costos que comportava.

Ara, amb tres companys més de classe, es presenten a un concurs de start-ups, en què la seva idea és trobar una eina per ajudar en la hipersensibilitat de les persones amb autisme. “Podem guanyar perquè hem fet molta recerca i hem parlat amb gent afectada”, diu. Aquesta podria ser l’oportunitat que l’ajudi a començar a treballar d’allò que més li agrada. “M’agradaria tornar a Andorra, però el meu camí em pot portar a un altre lloc”, clou.

tracking