L'hora dels mil·lennials

Treballant per a la Copa del Món

Salvador Cornella, esquiador de la FAE

Salvador Cornella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat el representant d’Andorra als Jocs Olímpics de la Joventut d’hivern a Gangwon, a Corea del Sud, una competició a la qual Salvador Cornella ha accedit per la bona puntuació acumulada. L’esquiador de la FAE, de 17 anys, assegura que ha estat una experiència “molt bona, un altre nivell” per l’acompanyament que han tingut i per les instal·lacions habilitades per al miler d’atletes que hi han participat. “Esportivament per al currículum es considera que és molt bo, i ho vaig fer bé, però no em va sortir tan bé com volia”, explica el jove escaldenc, que incideix que “l’esquí és un esport de centèsimes, molt tècnic, no fas dues baixades iguals, hi ha molts viratges i un error et penalitza”. Reconeix que el primer dia se sentia “pressionat” perquè tenia el dorsal 1 i va obrir la competició, i destaca que s’havia preparat per a aquestes proves des de la pretemporada “com sempre, amb intensitat perquè m’interessa anar a la Copa del Món i sempre he treballat molt”. Estima que la seva especialitat és l’eslàlom, “però també considero que se’m dona bé la velocitat”.

Com a vivència personal li ha agradat “molt la cultura de Corea perquè són molt respectuosos, molt formals, i els esquiadors que vaig conèixer em va servir per veure els diferents problemes que tenen a Xile o l’Argentina, que estan molts dies fora de casa i no tenen tants ajuts”. I lloa el suport que rep l’esquí a Andorra: “Es fa molt bé, donen bastantes ajudes, és més assolible ser esquiador aquí”, destaca el jove esquiador, que situa Joan Verdú “com a referent” perquè ha fet el pas i ha demostrat que amb el programa de la FAE “es pot arribar a objectius i a aquests aliens que no podia arribar ningú dels Pirineus”. Salvador Cornella recalca que li encantaria aconseguir aquest nivell, perquè Verdú està fent podis i guanyant mànegues “i ha deixat les expectatives molt altes”, alhora que recorda que és “molt difícil entrar al top 30 de Copa d’Europa, és un pas molt difícil, has d’estar molts anys al circuit i estar molt fort mentalment”.

Està en batxillerat i vol fer ADE a la Universitat d’Andorra perquè afirma que es pot combinar “molt bé esquí i estudis”, com ha fet el seu germà gran, que ja ha acabat la carrera. Jugar a Fornite, a tenis amb els germans i córrer són les seves aficions i veu com un aspecte negatiu la falta de vida social, perquè “l’esquí és molt sacrifici, has d’estar moltes setmanes fora”, conclou el jove.

tracking