L'hora dels mil·lennials

Experimentar amb la música

Malísima, DJ i productora musical

Malísima

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot va començar quan feia els trajectes cap a l’escola en cotxe i amb la ràdio encesa. La música sonava de fons i li agradava el que escoltava. D’allà va sorgir un interès que més tard es convertiria en una passió i ara, en una ambició, un projecte de vida.

Malísima té 16 anys i és artista. Compon, produeix i fa música a través dels 'samples' o els 'remixes'. En tot cas, el 99% és de creació pròpia, assegura. Toca els gèneres de l’experimental i el 'harsh noise' (música de soroll), també el 'musique concrète', el 'glitch' i l’abstracte. Així resumeix i descriu l’estil d’art que crea. “Normalment dic experimental, però he fet de tot”, afirma. Ho va descobrir quan tenia sis anys i jugava amb una aplicació mòbil per versionar cançons. “Vaig fer quelcom que no em desagradava del tot i vaig decidir penjar-ho a internet.” Li va seguir despertant l’interès i va provar d'experimentar amb la música: "Això no podia ser tan dolent”, rememora la jove. La rebuda no va ser decebedora i ara s’identifica pel nom artístic Malísima: “Va ser el nom de la primera peça experimental.” Té molt clar el camí que ha agafat i està totalment immersa en el seu projecte. La inspiració per compondre va a dies, depèn del seu estat d’ànim, però el que deixa clar és que el que ha après fins ara ho ha fet de manera autodidacta i mitjançant aprenentatge domèstic sobre la base de contingut públic en línia. “El més difícil és començar, com si el primer tema que fas és un poema d'un minut sense música o una seqüència generativa de bombos".

És conscient que no a tothom li agrada el treball que fa. “Hi ha qui considera que visc a l’any 3000 i hi ha qui es vol arrencar la pell de la cara.” Però el seu objectiu és “fer veure a la gent el que tinc dins meu. Alguns diuen que faig música 'malísima', però estic molt tranquil·la”, bromeja la jove.

L’artista disposa de 117 pistes registrades a l'Associació Estatunidenca de Compositors, Autors i Editors, però comptabilitza un total de 1.040 cançons fetes i 120 àlbums. Ara està immersa en el seu pròxim treball, que s’anomena 'A Light Crack Was Heard Upon Impact', ja que s'està endinsant en àlbums posteriors, així ocm oferir concerts en esdeveniments o festes del Principat. No li cal actuar amb grans referents o col·laborar amb ídols. Ara per ara el seu somni és seguir fent el que li agrada i poder mostrar-ho al món. “Estaria satisfeta de poder guanyar-me la vida amb això, no em caldria res més”, clou la DJ.

tracking