L'hora dels mil·lennials

La formació no s'acaba mai

Aina Sánchez, actriu

Aina Sánchez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre ha tingut clar que volia dedicar-se a les arts escèniques i fa un parell d’anys va tenir la possibilitat d’entrar a la Jove Companyia Nacional d’Andorra, la Jocand, on, a més de formar part de l’elenc d’actors de les obres de teatre Les troianes d’Eurípides i Amén, li ha obert les portes a tota una sèrie de projectes en diferents disciplines dins el món laboral del teatre. “L’estiu passat vaig fer molt teatre de carrer i visites teatralitzades, en què he pogut seguir posant en pràctica els coneixements adquirits a la Jocand”, comenta.

A més de la seva formació a la Jocand, l’artista està cursant els estudis a l’Institut del Teatre, on s’ha especialitzat en la disciplina de teatre físic. “Si pogués triar alguna de les branques de les arts escèniques escolliria el teatre físic, en part per ser multidisciplinari. El teatre físic es treballa des de la dansa o l’acrobàcia fins a la interpretació del text”, afirma.

Per això, quan acabi els estudis a l’Institut del Teatre –ara es troba en el tercer curs i en total són quatre anys– Sánchez es planteja aprofundir el seu aprenentatge en dansa i circ. “La formació de l’Institut del Teatre és molt general, tot i que en els dos darrers anys fas una mica d’especialització”, comenta l’actriu i declara que “d’altra banda, cal tenir en compte que un artista mai acaba de formar-se, sempre s’ha de continuar aprenent i treballant”.

En aquest sentit, l’actriu té molt clar que tampoc vol encasellar-se perquè “el meu objectiu és deixar el màxim de portes obertes per accedir al món laboral. No vull encasellar-me en una sola disciplina.” De fet, en el seu recorregut la jove actriu ja ha interpretat des d’obres més clàssiques, com en el cas de la Jocand, fins a col·laboracions en què predominava la dansa.

Així, entre els plans de futur, a més de continuar la seva formació Sánchez vol introduir-se en el món dels càstings on busca “aprendre de qualsevol oportunitat laboral que aparegui” per guanyar experiència.”

També té en el punt de mira dues companyies que per a ella són claus en el món de la interpretació. Una és Peeping Tom, “en què es bar­regen múltiples disciplines i es genera un món visual i plàstic impressionant”. I la segona és Baró d’evel “què també realitza una feina transversal que acull des del circ fins a la interpretació. Per a mi, aquesta darrera és un exemple d’excel·lència”, conclou l’actriu.

tracking