L'hora dels mil·lennials

Fer de la passió una professió

Carla Iglesias, cantant

Carla Iglesias

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només 16 anys es va donar a conèixer en guanyar la tercera edició de l’Escaldes Sound gràcies a (Not) mean to be, una cançó que va compondre com a projecte integrador abans de marxar a fer el batxillerat inspirada en una experiència pròpia de desamor.

Una fita que no va aconseguir de forma casual, perquè la Carla Iglesias va iniciar-se en el cant de ben petita, en començar a assistir a l’escola Harmonia quan tenia nou anys: “Hi ha persones que tenen una anècdota específica de com van decidir iniciar-se al món de la música, però en el meu cas va ser un descobriment que vaig anar fent a poc a poc i que s’ha anat convertint en una passió.”

A l’èxit d’aquesta primera cançó composta se suma una segona comesa, com és l’obtenció del primer premi al concurs Joves intèrprets de Sant Julià, en què va interpretar una versió de la cançó The Show Must Go On, que culminarà amb un concert a Barcelona el 23 de març vinent. A banda, la jove cantant també s’ha posat en contacte amb el productor Marc Mas, d’Encamp, amb el qual té planificat enregistrar (Not) mean to be i “segurament dos temes més en els quals estic treballant”. L’objectiu és donar a conèixer les seves cançons a través de plataformes com Spotify i anar fent-se un lloc en el món de la música.

“Ara, però, tinc un debat intern”, afirma Iglesias. I és que enguany finalitza el batxillerat artístic “i no sé si llançar-me a la piscina per continuar de ple amb la meva passió o assegurar-me una carrera de suport”, explica la cantant. El que té clar és que la música ha de tenir cabuda sí o sí en el seu dia a dia, i es planteja entrar a l’Institut del Teatre o al Taller de Música de Barcelona.

“L’altra opció seria cursar la carrera universitària de filologia anglesa perquè m’agrada la llengua anglesa i els idiomes”, afirma, i llavors la música passaria a ser una afició. “Estudiar i dedicar-se a la música és molt complicat i està mal vist. Molta gent no la considera del tot una professió, com el fet d’estudiar altres carreres”, lamenta Iglesias.

I la família, a quina banda de la balança se situa? Carla Iglesias afirma que els pares no han fet una carrera universitària i prefereixen que s’asseguri uns estudis superiors en un altre àmbit, “però en donaran tot el suport si finalment decideixo seguir la meva autèntica passió”.

tracking