L'hora dels mil·lennials

Escoltar i dialogar

Laia Córdoba presidenta del comitè de joves d’andorra endavant

Laia Córdoba

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’experiència d’uns mesos en política de Laia Córdoba li ha fet entendre que “és millor anar a poc a poc i bé que no ràpid i malament. La immediatesa és un problema perquè no es consolida i la decisió espontània porta al resultat contrari al buscat”, assegura la presidenta del comitè de joves d’Andorra Endavant. I aposta per “una base sòlida, ho he après des del càrrec perquè es vol tot ja”.

La jove encampadana de 23 anys ha estudiat una llicenciatura en llengües a Tolosa i un doble màster a París i Sevilla sobre investigació històrica. Ara fa Traducció jurídica i un màster a la Universitat Autònoma de Madrid i vol treballar en alguna organització mundial, de l’àmbit educatiu, cultural o històric, o al món del dret, com a traductora jurídica. Compatibilitza la formació amb la política, on va arribar en conèixer Carine Montaner, “perquè vam veure que compartíem ideologia i vam pensar: per què no crear una part de joves per saber les seves preocupacions, escoltar i aprendre?”. I remarca que li ha “aportat moltíssimes coses”, com ara controlar més d’Andorra, perquè estava desvinculada pels anys que ha estat fora, o saber com afecten les decisions, lleis, “i he pogut aprendre a escoltar i entendre punts de vista diferents i que no tot és blanc o negre, que hi ha grisos”. Li preocupa la situació de l’habitatge “perquè afecta molts adults i joves que es volen independitzar”, i lamenta que molts joves viuen en pisos “amb gent que no coneixen per compartir despeses i sortir de casa dels pares”.

Laia Córdoba defensa que “parlar és clau” i veu en el rerefons de les manifestacions “que la gent no se sent escoltada, i seria interessant que el jovent es pugui reunir amb representants polítics, així es dialoga”. Està disposada a implicar-se més en política “i dedicar-m’hi si sorgeix l’oportunitat”, en funció del moment laboral que tingui, “perquè m’agrada veure que la gent se sent valorada i que és important per a la societat”, i recalca que “creu en el canvi i l’evolució, però no es pot fer d’un dia a l’altre”.

El treball a Andorra Endavant li ha demostrat que “d’entrada costa molt trobar gent a qui li interessi la política des del minut 1, quan li expliques com funciona comença a interessar-s’hi”. Ella s’hi ha involucrat, fins al punt que “si em proposen un càrrec i puc ser útil, per què no?”.

tracking