L'hora dels mil·lennials

Música per als sentiments

Helena Marsol és cantant i compositora

Helena Marsol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compaginar els estudis de Disseny i continuar component i actuant és l’aspiració de la massanenca Helena Marsol. La jove de 18 anys s’ha fet un espai en el món de la música interpretant en diferents escenaris i segueix creant cançons per a les actuacions que té planejades. Es descriu com a creadora d’estil folk, amb Taylor Swift com a referent des de que tenia set anys. Va ser llavors quan es va endinsar en la música tocant el piano i després, seguint els passos del pare i la germana, aprenent a tocar la guitarra. “Vaig explorar varis instruments i em vaig decantar per la guitarra perquè és una eina que em permet tocar les cançons i portar el meu art a tot arreu”, ressalta la jove, que fa lletres “parlant de la meva vida però no sempre amb experiències personals perquè m’atreu compondre històries que m’invento”. Helena Marsol considera que fent versions pots desenvolupar una carrera, però “si aconsegueixes un toc personal arribes a la gent. No és gens fàcil arribar a tenir cert nom a la música i a Andorra se’ns dona molt suport perquè ens donem a conèixer”.

La cantautora fa concerts amb la també compositora Eugenia Correia, amb un repertori de temes propis de cadascuna i alguna versió, i la idea és seguir amb el projecte conjunt del duet. La jove celebra que al país “es comença a promoure molt la música” i que n’hi hagi de tots els estils, i “no em veig amb el privilegi de dir si té o no qualitat el que es fa perquè jo creo d’una manera i no sé com ho fa la resta”.

Marsol assegura tenir “superclar que sempre tindré present la música perquè és una manera d’expressar-me” i es fixa com a objectiu anar tenint cançons i donar a conèixer “la meva història i els meus pensaments”. La massanenca remarca que no pretén fer-se “mundialment famosa perquè componc molt en català i és una llengua minoritària, és més perquè ho conegui el meu entorn i que li arribi al sentiment a la gent”. El futur se’l planteja vivint de la carrera de dissenyadora, que ha començat aquest any al centre universitari BAU a Barcelona, i “amb reconeixement local de la meva música”, i veu nexes entre els dos àmbits. La jove recalca que estudia “una carrera artística i molts projectes es poden lligar a la música. M’agrada la moda, el disseny gràfic, que em puc fer les portades, i el d’interiors. És un univers tan ampli... i estic començant a experimentar”.

tracking