L'hora dels mil·lennials

Una oportunitat d'or

Kevin Teixeira, nedador becat per la Federació Internacional

Kevin TeixeiraFAN / CHERO VISUALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va començar en la natació quan tenia quatre anys perquè “els cosins feien piscina i la mare va decidir que jo també, així tenia més temps ocupat”. Kevin Teixeira, membre de la Federació Andorrana de Natació, explica que al principi “no m’agradava gens i sempre plorava”. No va ser fins passats uns anys que va trobar dins l’aigua un lloc segur, després de provar també en altres esports com el bàsquet. L’esportista de 18 anys va formar-se al Club de Natació Escaldes i entrena actualment al centre esportiu Stade Nautique d’Antibes, a França, gràcies al programa de desenvolupament de World Aquatics, la Federació Internacional de Natació.

Teixeira va rebre la notícia a final d’agost i es mostra molt satisfet de la fita, que permetrà que es pugui formar al centre francès durant tota aquesta temporada. L’esportista destaca que aquest any es dedicarà “només a la natació” amb la finalitat de poder arribar a participar als Jocs Olímpics. Teixeira té els objectius molt clars, classificar-se a l’Europeu, posteriorment al Mundial de Doha i, finalment, optar a participar als Jocs. El nedador és entrenat per un dels extècnics de la medallista Mireia Belmonte i segueix uns horaris d’entrenament molt estrictes, en què combina les sessions d’aigua i les de gimnàs. Kevin Teixeira concreta que des de la seva arribada a França s’ha enfocat molt a “millorar la tècnica” i al gimnàs, ja que “abans no en feia i ara, sí”.

El jove, que també té el suport del programa de beques ARA, ostenta cinc rècords d’Andorra i destaca com les seves fites més rellevants la participació als 16 anys al Campionat d’Europa júnior celebrat a Roma, el bronze en relleus als Jocs dels Petits Estats de Malta d’enguany i el títol de campió de Catalunya. A més, se situa dins el Top 5 d’Espanya. Teixeira confia que si aconsegueix “bons resultats” aquesta temporada “em podrien donar un segon o tercer any de beca a Antibes”.

Tot i això, l’any que ve preveu començar a estudiar màrqueting a França, ja que “no viuré de la natació perquè és molt complicat” i “tenir estudis és fonamental”. El nedador té clar que vol continuar els seus entrenaments a França, almenys fins acabar els estudis. Després espera poder tornar a Andorra amb la família, tot i que “aquí és molt difícil destacar en la natació”.

tracking