L'hora dels mil·lennials

Córrer per reflexionar

Arnau Soldevila ha estat becat pel programa ARA

Arnau Soldevila

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de ben petit que a l’Arnau Soldevila l’apassiona l’esport. Durant l’ESO practicava futbol, esquí i corria. El seu pare, però, va ser el principal motiu perquè s’iniciés en les curses de muntanya, ell ja corria i va fer que se li enganxés la passió per aquest esport. “Des de petit gràcies al pare feia curses de muntanya, em va ensenyar a apreciar l’esport”, afirma el lauredià. Però no tot va ser bufar i fer ampolles, “el meu pare em va impulsar en allò bo i allò dolent. De petit tenia molta pressió a sobre, no el volia decebre, és un home molt exigent. Tenir una relació directa amb el teu pare en el món de l’esport s’ha de saber portar”, confessa Soldevila. Tanmateix, i a part del pare, entre els seus referents està Kilian Jornet. “Quan érem petits realment ens va impactar tot el que aconseguia”, tot i que ara s’han actualitzat amb esportistes que té més pròxims, com Irineu Esteve i els germans Casal: “Som amics i el que m’agrada més és com són d’humils i propers.” La bona trajectòria que porta Soldevila ha estat recompensada amb una beca del programa d’Alt Rendiment per a esportistes de 4.500 euros.

Tot i que era bo en l’esport en general, diferents factors durant l’etapa escolar van fer que deixés el futbol. “El vaig deixar de banda perquè l’ambient i la dinàmica que hi havia amb l’equip i l’entrenador no m’acabaven de fer el pes, prefereixo un esport en què tingui el control jo”, recalca.

L’esport de muntanya i sobretot córrer li ha servit com a teràpia en una etapa important de la seva vida. “Quan vaig començar el batxillerat córrer m’alliberava, va ser una via per poder reflexionar sobre el meu futur. Sobre què volia fer i a què em volia dedicar. Em va servir sobretot per pensar i descansar”, explica l’Arnau.

El lauredià es va formar en INEF a Font-Romeu. “En aquest centre em van ensenyar a competir en curses de muntanya, van potenciar-me com a corredor”, recorda Soldevila. Fins ara el corredor ha competit a diversos països en què ha fet bones marques, però els inicis no van ser com s’imaginava. Quan vaig començar a competir vam anar a una cursa a Bulgària, vaig quedar 27è, aquella carrera la recordo en especial perquè va ser un xoc de realitat”, declara Soldevila.

L’Arnau té 24 anys i tot i que el seu projecte de futur és poder dedicar-se professionalment a ser corredor ara ho està combinant fent d’entrenador de tennis.

tracking