L'hora dels mil·lennials

Tenir màgia per ser actor

Toni Zamora és actor de la Jove Companyia Nacional Andorrana

Toni ZamoraQuelcom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La màgia ha estat present sempre a la seva vida. Ara estudia Interpretació, i és que Toni Zamora se sent a casa quan puja dalt dels escenaris. Quan era petit li van regalar una caixa de màgia i a partir d’allà la seva vida va canviar: va començar a viatjar per tot Espanya i per altres parts d’Europa oferint espectacles d’il·lusionisme. Zamora té 19 anys i es defineix com una persona estranya, ja que explica que “mentre una altra persona pot estar pensant què soparà, jo em paro a pensar, desconnecto de la realitat i m’imagino l’espectacle que vull fer”. Per això manifesta que sempre porta una llibreta a sobre, ja que li venen idees al cap i les ha d’apuntar.

Zamora sempre va tenir un personatge i un estil propi molt lligat al teatre, ja que afirma que “jo no feia màgia, sinó un espectacle”, i per això diu que “el meu estil no s’ha vist encara i crec que fa falta”. A més, expressa que “quan la gent anava a veure els meus espectacles pensava que faria una exhibició amb quatre trucs ràpids en ser un nen, però se’n trobava una de gran format amb un guió totalment preparat”. La infància i l’adolescència del jove actor “va ser dura”, opina, i va estar marcada per les actuacions tots els caps de setmana. Durant la setmana es dedicava fins a les set de la tarda als estudis, i després organitzava i planejava els seus espectacles. Per això afirma que va passar una adolescència molt diferent als altres. “És una de les raons per les quals he deixat de fer màgia professionalment”, puntualitza. Tot i així, per ell la màgia reconeix que ho ha sigut tot, ja que era el seu refugi des de petit.

En preguntar-li què es necessita per ser mag, Zamora diu entre riures que el que no es necessita és una capa i un barret. Argumenta “que el més important per fer màgia és llegir moltíssim perquè a diferència d’un vídeo, amb el llibre aprendràs a crear”. També comenta la importància de saber estar a l’escenari i creure’s el que es fa, a més de tenir un personatge propi.

Zamora va deixar la màgia professionalment amb 17 anys, però assegura que vol passar-se la vida a sobre dels escenaris. Actualment actua a Jocand, la jove companyia nacional andorrana, i fa gires amb dos espectacles diferents. L’ara actor reconeix que no vol desfer-se del tot de la màgia, tot i que professionalment vol dedicar-se tota la vida a actuar.

tracking