L'hora dels mil·lennials

Passió pel piragüisme

Laura Pellicer és piragüista becada al programa d’alt rendiment

Laura Pellicer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emocions, salut i energia. Així defineix la Laura Pellicer el piragüisme, l’esport que practica des de fa anys. La piragüista té 23 anys, és de Sant Julià i a part de ser esportista està fent un màster de Medi Ambient a París. Fa anys que rep una beca del Programa d’alt rendiment per a esportistes (ARA) que ha estat de 6.500 euros per a aquest any perquè l’import ha anat canviant en funció dels seus resultats. Pellicer explica que “a vegades és difícil deixar de banda la pressió que pot sentir, i per això deixa de veure el piragüisme com una feina, i per a mi és una passió”.

La jove esportista s’està recuperant d’una lesió a l’espatlla dreta però ja ha tornat a entrenar al canal, a París o a la Seu, i a més fa entrenaments de recuperació. El pròxim objectiu són els campionats nacionals francesos i espanyols que se celebraran al març vinent. Laura Pellicer demana per al 2022 “seguir millorant i arribar al nivell Internacional Kanoe Federation i arribar a alguna semifinal o final”.

Pellicer competeix i estudia al mateix temps, i reconeix que “compaginar el màster i la seva carrera no és gens fàcil. Els seus dos primers anys d’universitat va agafar totes les assignatures. A partir de tercer em vaig matricular de menys matèries i em va anar millor”. Pellicer assegura que li agradaria treballar a Andorra i tirar endavant projectes perquè el país sigui molt més ecoresponsable. Ella veu el seu futur al Principat però “fins als 30 anys vull viatjar i aprendre”, assegura.

Els inicis de l’esportista van ser competint per tota Europa, i amb 16 anys va marxar a les Olimpíades de la Joventut, a la Xina. Es va classificar i va aconseguir diploma olímpic. “Va ser molt espectacular per a mi, una de les millors experiències de la meva vida”, afirma. I tot i que no és una experiència tan extraordinària com la viscuda el 2014, reconeix que gaudeix molt a les sortides per Europa, com poden ser França o Itàlia. A la Laura Pellicer d’aquella època, la piragüista li diria que faci el que trobi millor, però que sobretot s’escolti a ella mateixa.

Pellicer té molts llocs que vol visitar com a piragüista, però reconeix que li faria il·lusió competir a Río de Janeiro i a Nova Zelanda, tot i la dificultat dels canals. Pel que fa als que ja ha entrenat i competit, el seu preferit és el de Pau, a França, on entrenava quan estudiava la carrera universitària a Tolosa.

tracking