L'hora dels mil·lennials

Aprenent amb la política

Albert Areny és el vicepresident de Joves Liberals d'Andorra

Albert Areny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir un caràcter actiu a la societat va ser el que va portat Albert Areny a estudiar Ciències Polítiques a la Universitat de Girona. Per al jove massanenc de 25 anys argumentar i aprendre d’altres punts de vista és la seva passió, per això ja fa més de tres anys que va decidir formar part de Joves Liberals d’Andorra, ja que “sempre m’havia interessat ser part d’algun projecte”. Areny afirma que Liberals és el partit que s’ajusta més als seus valors i creu que “és el més ampli que podem trobar avui en dia al Principat, fent que sigui més fàcil elaborar polítiques públiques”.

El jove polític té el càrrec de vicepresident de Joves Liberals a Andorra i s’encarrega de les relacions internacionals. Mentre estudia la carrera a Girona, Areny sovint assisteix a congressos fora del país. Per exemple, va viatjar a Bucarest el setembre passat per prendre part en un congrés de Joves Liberals Europeus (Alimec). Assegura que ell aporta, juntament amb els seus companys, energia i idees noves al grup polític, que “serveixen per activar les bases del partit i promoure certes polítiques públiques”. Com a referent polític, Albert Areny diu que no en té cap, però manifesta que pren de diferents personatges i institucions les idees amb les quals se sent més identificat. Tot i així, apunta que el seu pare és el seu referent, pels valors i honestedat que li dona cada dia. Per Areny, fer la carrera a Girona li aporta conèixer gent ben diversa i diferents punts de vista, fins i tot d’altres continents. Respecte als estudis assegura que té professors de gran qualitat com a les universitats de Barcelona, però amb la possibilitat que entre professor i alumne hi hagi més proximitat.

L’Albert Areny té un hobby ben clar que compagina amb la seva carrera acadèmica a Girona: l’esport. Juga d’amateur en un equip de futbol a la capital del Gironès i afirma que tot i que pot semblar contradictori, la política i l’esport es complementen bé.

Si parlem de futur, l’Albert té clar que després d’acabar la car­rera universitària vol tornar al país, tot i que no acaba de saber cap a quina branca li agradaria encaminar-se. Encara que pel seu caràcter curiós la politologia l’atrau força i manifesta que a Andorra no està gaire desenvolupada i que en un futur li agradaria crear un gremi o un Col·legi de Politòlegs al país.

tracking