L'hora dels mil·lennials

Trencar la solitud amb la dansa

Paula Monteis és membre del Jove Voluntariat Lector

Paula Monteis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La solitud és una realitat que viu molta gent gran. Aquesta circumstància és la que va poder contrastar Paula Monteis, de 15 anys, quan es va animar a formar part del projecte Jove voluntariat lector ara fa dos anys. La iniciativa va ser engegada per dos professors d’Humanitats amb estudiants de l’Agora International i del María Moliner.

La Paula cursa quart d’ESO al centre internacional de la Massana i és una de les integrants d’aquest projecte, que arriba enguany a la seva vuitena edició. “Normalment anem a residències, però també al centre d’acolliment d’infants (CAI) o a les biblioteques”, explica l’estudiant. I afegeix: “Llegim en diferents idiomes, però no només fem lectura, també es parla de filosofia o jo, per exemple, ballo. Ells ens expliquen coses i els fem compa­nyia.” L’encampadana va començar anant a llegir, però veia que també hi havia persones que cantaven i va proposar ballar i transmetre la seva passió per la gimnàstica artística. “Practico rítmica des dels onze anys. En vaig començar fent com a extraescolar a l’escola i quan em van detectar un problema a l’esquena em van dir que em podria ajudar i vaig continuar. Per mi la rítmica és una manera d’expressar-me sense paraules”, explica. Monteis sol fer els balls en solitari, però a vegades també ha convidat companyes del club esportiu. Abans de la pandèmia les trobades es feien els divendres, però arran de la Covid-19 el projecte es va adaptar al format telemàtic amb la creació d’un canal de YouTube perquè la gent gran no deixés de sentir-se acompanyada. Ara es preveu la videotrucada per tenir-hi un contacte més directe. “A ells els aporta felicitat i els acompanyem, ja que molts no reben visites en tot l’any i aquest projecte crec que aconsegueix que aquests moments de solitud desapareguin”, diu Monteis. I afegeix: “És important practicar la solidaritat al lloc on vivim. Ser solidari també és donar el teu temps a persones properes.”

L’estudiant assegura que aquest projecte l’ha canviat i no es planteja deixar-lo. “Sempre hi ha lloc per a aquestes coses, no costa res fer-ho. Em sembla bonic donar el meu temps i m’aporta felicitat. Aquest sector de la societat no és prou visible, la gent no és solidària amb les persones grans i quan veus que estan tristos i veure’t ballar els dona vida és molt agradable”, explica Monteis.

tracking