L'hora dels millennials

Una conversa per Whatsapp

Carlota Anadon anirà a estudiar a anglès al Regne Unit gràcies a la beca EF, que ha guanyat en un concurs del Carnet Jove i Education First

Una conversa per WhatsappCarnet Jove

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mai un xat de Whats­App havia suposat un premi tan suculent. Ho sap bé Carlota Anadon, estudiant de batxillerat, que passarà una setmana al Regne Unit per aprendre anglès gràcies a la beca EF que li ha atorgat el Carnet Jove Andorra i l’empresa Education First, com a guanyadora del seu últim concurs. “Es tractava de matenir una conversa per Whats­App [amb el professor William] en què parlàvem sobre l’hipotètic cas de si guanyés la beca. Plantejàvem situacions sobre com reaccionaria, què faria per aconseguir-la, però sempre des de la ironia i la comèdia. Li deia que li portaria cupcakes i que menjaria molt fish&chips”, comenta Anadon.

Una oportunitat de la qual es va assabentar a través d’una altra xarxa social: una història d’Instagram del compte de Carnet Jove, va ser on va veure l’anunci del concurs i gràcies a la qual va decidir participar-hi. “Quan em van demanar el carnet per registrar-me em vaig adonar que el tenia caducat. Vaig haver de fer-ne un de nou expressament per poder concursar”, explica entre rialles la jove.

La beca que ha guanyat consisteix en una setmana de curs d’anglès al Regne Unit amb Education First, qui proporciona classes d’idiomes a centres propis situats a diverses ciutats del món. Així, l’ajuda inclou el transport d’Andorra a l’aeroport del Prat, el vol fins a la ciutat escollida (Londres, Brighton, EastBourne, Bournemouth, Bristol o Manchester), l’estada amb una família d’acollida, i mitja pensió entre setmana i pensió completa el cap de setmana. “L’ideal seria poder-ho fer al febrer, per tal de compaginar-ho amb els estudis i no haver-me de preocupar per això”, argumenta. Anadon manifesta que li encantaria realitzar aquests estudis a Londres, perquè és “on es poden fer més coses i on hi haurà més quantitat de gent”.

Aquest premi l’ha rebut amb molta il·lusió, ja que era un somni que sempre havia volgut realitzar i no havia pogut fer mai. “Es la primera vegada que faig anglès i que em donen una beca. Només n’havia estudiat a l’escola i externament l’únic que he fet és veure pel·lícules i sèries de Netflix en anglès. Pel que sembla m’ha servit força!”, diu alegre. I té clar que és una oportunitat immensa de cara al seu futur. “M’ajudarà moltíssim, no només per anar a estudiar anglès a fora, sinó pel fet de poder dir que he guanyat una beca, i això té un pes molt important”, conclou.

tracking