Dimarts, 9 de abril de 2024

L'hora dels millennials

Treballar per la recerca

El biòleg Marc Farré es va doctorar amb una tesi centrada en la diversitat de comunitats de peixos del litoral català i les Illes Balears

Treballar per la recerca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de petit que m’agraden molt els animals i la natura en general”, reconeix el biòleg Marc Farré. Sempre ha tingut clar a què volia dedicar-se. Una llicenciatura, un màster i un doctorat, i tots aquests estudis enfocats al món de la biologia. “Em van concedir una beca al departament de Recerca de Govern i vaig poder realitzar la tesi gràcies a aquest finançament”, diu l’andorrà. Una tesi que va defensar ara fa dos anys, centrada en la diversitat de comunitats de peixos del litoral català i de les Illes balears, en l’estudi morfològic i funcional. “Vaig analitzar comunitats de diferents zones, amb diferents tipus de substrat, hàbits i profunditats”, explica Farré. Actualment treballa amb un investigador en un projecte de recerca a l’Institut de Ciències del Mar. “És un projecte que tracta d’avaluar l’efecte del canvi climàtic en les poblacions d’espècies comercials de tota la costa espa-nyola i, concretament, nosaltres ens encarreguem de la part de crustacis decàpodes”, assenyala Farré.

El biòleg té clar que vol seguir vinculat a la recerca perquè diu que “és el que faig des que vaig acabar d’estudiar i realment m’apassiona”. Tot i que és conscient que els temes marins no tenen gaire cabuda a Andorra, no descarta tornar encara que s’hagi de reinventar en algun altre àmbit. “Algun dia, m’agradaria recompensar aquesta inversió que Govern va fer en mi”, conclou.

tracking