L'hora dels millennials

Navegar entre el talent

La violoncel·lista Carolina Bartomeu va poder estudiar el máster a la prestigiosa escola de música Royal College de Longres gràcies a la beca de la Fundació Crèdit Andorrà

Navegar entre el talentVictoria Deeva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Carolina Bartumeu Rocamora comença a obrir-se al món de les orquestres internacionals, amb l’entrada en la borsa de músics de l’Orquestra Filharmònica de Bolonya i de Portugal com a cellista. Però aquests èxits porten al darrere moltes audicions “frustrades” i hores de pràctica del violoncel. Després d’estudiar la car­rera a Brandomne (Holanda) i cursar un màster d’Interpretació a la prestigiosa escola de música Royal College de Londres. El segon any de màster el va poder estudiar amb la beca que li va concedir la Fundació Crèdit Andorrà l’any passat. “Sense aquesta ajuda hauria estat impossible acabar el curs”, reconeix l’andorrana.

Un any després d’acabar l’especialització, Carolina participa d’una obra de teatre on la música en directe i la improvisació són les protagonistes. La cellista compagina el tour per Anglaterra amb la companyia de teatre i les actuacions amb el quartet Rocamora, creat amb companys del màster. “Ara per ara tinc clar que vull voltar pel món, però les audicions són un lloc on el talent no és l’únic que compta, has d’haver rodat molt i tenir contactes”, explica Bartumeu. Ara, amb 25 anys rumia tornar a casa “per poder veure com està el panorama a Andorra i Barcelona i tantejar les opcions”, confessa Bartumeu.

tracking