El racó del psicòleg

Detox social

Mengem llavors de xia per desintoxicar el nostre cos, però què fem per desintoxicar la nostra vida de relacions tòxiques?

Amarguen la vida, intoxiquen, contaminen el futur i condicionen les nostres decisions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esmorzem batuts verds per desintoxicar el nostre organisme, eliminem el gluten de la nostra dieta, mengem orgànic i fem un munt de rutines detox per tenir una dieta lliure de tòxics.

Comprem roba orgànica, posem additius al nostre vehicle i sortim a fer banys de bosc per tenir menys productes tòxics a la nostra vida.

Intentem portar una vida sana, mantenir la nostra salut i no intoxicar-nos de manera conscient. Vivim en el millor dels entorns per tenir una vida sana, lliure de tòxics, però... potser estem descuidant una àrea molt important a la nostra vida.

Sovint estem envoltats de persones tòxiques, perfils que intoxiquen la nostra vida, les nostres emocions, les nostres relacions i el nostre dia a dia. Persones que provoquen que el nostre organisme i la nostra ment s’estressin i pateixin les conseqüències pròpies d’una intoxicació.

Cal que en l’àmbit relacional també tinguem una vida lliure de tòxics. Aquí que cadascú carregui amb les seves perversions. No pots anar sanant tot el món, no pots anar recollint cadellets perduts, no pots tenir la necessitat de sentir-te bona persona de manera constant, no cal que facis penitència amb la gent amb qui et relaciones. Podria seguir anomenant diferents tipus de relacions tòxiques, però el fet és que sovint no som conscients de l’impacte que té en el nostre dia a dia i en la nostra salut. Som les persones amb qui ens relacionem, per a bé i per a mal, així que més val que siguem selectius amb qui tenim a prop.

No ets mala persona per triar amb qui comparteixes la vida, qui està a prop teu i de qui envoltar-te. No ets mala persona per triar què fer amb el teu temps i amb qui passar-lo. Ja em sap greu si et trenco un mite, però no cal que siguem amics de tothom. Cordials i educats, sí, però amics, no cal.

Sovint aguantem massa la gent sense ser conscients que el primer no invalidarà tots els sí que has donat. Aguantem les perversions de la gent que ens envolta, de vegades no en tenim més remei, però sovint podem trobar una alternativa. De veritat, no hem de perdre la salut per tenir a prop una persona tòxica, de la mateixa manera que no ho faríem amb un aliment tòxic, un producte tòxic o un hàbit tòxic.

Els perfils tòxics amarguen la vida, intoxiquen la vida, contaminen el futur i condicionen les nostres decisions. Els perfils tòxics treuen el pitjor de nosaltres i fan que la nostra vida no sigui tan bonica.

Ah, una cosa més, de la mateixa manera que hi ha aliments que són tòxics per a algunes persones, però per a altres no, podem trobar-nos persones que poden ser tòxiques per a nosaltres, però que no ho són per a altres persones. De vegades la gent es comporta de manera diferent depenent de qui tingui davant. La por, l’enveja o l’odi poden fer que una persona esdevingui tòxica de manera selectiva amb determinats perfils.

Sigui quin sigui el cas, creu-me, una vida lliure de tòxics és possible i altament recomanable. La vida és massa curta per perdre-la al costat d’una persona que et fa mal.

tracking