Una nova vida

Sembla que fos ahir i ja tornem a ser a la casella de sortida un cop més. Tenim una nova oportunitat per fer tot allò que volíem fer però no vàrem poder.

Hem estat mil hores, 45 dies mirant les xarxes a l'any. Imagines tot el que hauries pogut fer?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense adonar-nos-en ja ha passat un any, amb tots els dies i totes les nits, amb tots els minuts i totes les hores. Hem gaudit de més de mig milió de minuts, de gairebé nou mil hores, de tres-cents seixanta-cinc dies. Hem tingut tot aquest temps per a nosaltres. Més de mig milió de minuts per fer el que volguéssim.

O potser no? Podem fer el que vulguem? Sí? No? Per quin motiu? Què ha passat en aquest any? Què has fet en aquestes nou mil hores? A què has dedicat el temps? Quines han estat les teves prioritats? Quantes hores has dedicat a la teva salut? A cuidar-te? I a tenir cura dels altres? Un any és tot un any però sembla que ens hagi passat volant.

No passa res, ara mateix tenim una nova oportunitat, una nova vida, unes nou mil hores per davant. Sabies que la gent passa una mitjana de mil hores a l’any consultant xarxes socials. Mil hores l’any! T’imagines tot el que hauries pogut fer en mil hores? Mil hores són uns 45 dies, si dividim aquestes mil hores en jornades laborals ens surt que hem estat uns cent vint dies laborables mirant xarxes. Sí, cent vint dies, uns quatre mesos, sense caps de setmana ni festius, de vuit a sis hem estat mirant xarxes socials. T’imagines què podries fer amb tot aquest temps?

No em tornis a dir que no tens temps per fer allò que vols fer. Digues que no li has donat la prioritat que es mereix o que no has trobat el moment, però no em diguis que no tens temps.

De vegades cal anar a l’extrem per prendre consciència de la realitat. Perdem molt temps i minut a minut se’ns en va la vida. Però deixa’m que et doni un consell per a aquesta nova vida que avui comença, per a aquesta nova oportunitat que ara tens. Oblida’t dels grans projectes i de les grans tasques. Que vols fer una web nova? Just el projecte en què estic jo ara. Doncs no pensis en la web, descompon aquest gran projecte en petites tasques com ara fer els copys, triar les imatges, aprendre de l’editor web, incorporar eines de posicionament, etc.

Però anem més enllà encara. Divideix aquestes tasques en tasques més petites. Fer els copys de cada apartat, per exemple. Fer els copys de la web és una tasca titànica que em requerirà prop de deu o quinze hores; però fer un text per a la pàgina d’introducció no em requerirà gaire més temps de deu minuts. Fer un text per al primer bloc, on explico què faig, em requerirà uns deu minuts. Fer un text per cada llibre que he publicat em requerirà uns deu minuts per llibre. Fixa’t com canvia la cosa. Em costarà trobar 100 hores per poder fer tota la web; però cada dia, sense cap mena de dubte, puc trobar diversos espais de deu minuts.

Ves pas a pas, amb tasques petites, que durin poc, que et donin un triomf cada poc temps. Ves avançant de deu en deu minuts i abans que en siguis conscient ja tindràs una feinada feta.

Trobar temps per cuinar per a tota la setmana és complicat, però trobar deu minuts per posar un peixet i una mica de verdura al forn és fàcil. Trobar sis hores a la setmana per fer esport és una tasca impossible, però trobar deu minuts per fer flexions, el·líptica o burpees a casa no costa gens.

No ho oblidis, quan vulguis definir la teva nova vida pensa en minuts per guanyar hores.

tracking