Infidelitats

Ja pots ser un humil mortal o la Shakira, tant s’hi val, tots estem exposats que ens trenquin el cor amb una infidelitat.

Hi ha qui no té respecte per la parella i només podem decidir si volem seguir al seu costat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ide cop i volta descobreixes que la persona en la qual confies ha trencat un pacte tàcit. Potser no va ser explícit, potser sí que ho heu parlat, però el cor es trenca quan es trenca la confiança. Vagi per davant que qualsevol tipus de relació és bona si tots dos hi esteu d’acord i jugueu amb les mateixes regles del joc. Dit això, centrem-nos a analitzar què passa en una parella quan es descobreix una infide­litat.

Potser podem començar per aquí. La major part d’infidelitats no es confessen, es descobreixen, i aquest és un factor diferencial molt important. Quan una persona és descoberta, implícitament, hem de preveure que no tenia la més mínima intenció de compartir amb tu la seva infidelitat.

Ho negarà sempre, et dirà que estava a punt de dir-t’ho, que fins i tot és culpa teva que no li has deixat trobar el moment oportú i que si ha trigat tant és perquè no ho hauries entès; però la realitat és que no tenia la més mínima intenció de dir-t’ho, o com a mínim a curt termini.

Després d’una infidelitat la relació de parella sol estar morta, encara més si ha estat descoberta.

Però, per què som infidels? Doncs el primer dels motius és perquè la relació no funciona o bé la moralitat d’un dels membres de la parella no funciona. Normalment una infidelitat sol ser un símptoma i un indicador clar que quelcom no està funcionant. De vegades és el sexe, però sovint la major part d’infidelitats comencen més aviat per un tema afectiu, per sentir-se bé amb una altra persona, per buscar temps per passar-lo en la seva companyia i, és clar, el tracte porta al contacte, el frec porta a la passió i, com qui no vol la cosa, un bon dia es dona la tempesta perfecta.

També hi ha qui no té el més mínim respecte per la parella i davant d’això no hi podem fer gaire cosa més que decidir si volem seguir al seu costat.

Però seguim analitzant aquest fenomen de la infidelitat. És molt diferent una nit de passió que sis mesos de relacions periòdiques d’amagat. Pot ser que una nit boja, en la qual es dona la tempesta perfecta, estiguis més vulnerable i més receptiu a rebre amor, passió o fer una catarsi d’una discussió amb la parella. No ho justifico, ni molt menys, però de vegades no podem oblidar que només som humans. Quan passa això se sol anar a la parella i compartir-ho. El que passi després, això sí, ja dependrà de com es gestioni la infidelitat. Però això no té res a veure amb el cas d’una persona que cada nit se’n va a dormir amb la seva parella, fins i tot fent-li un petó de bona nit i dient-li t’estimo, sabent que està tenint sexe, amor i intimitat amb una altra persona d’amagat.

El perfil d’infidel és molt diferent. Molt. Aquest segon perfil es troba còmode en la mentida, sap dissimular la mar de bé i no perd el son pels seus actes que de ben segur els té més que autojustificats. Per cert, t’he de dir una cosa si ets l’amant d’una persona amb aquest perfil. No seràs tan ingenu o ingènua de creure que a tu no et mentirà? Crec que amb el que està fent ja pots tenir algunes pistes que aquesta persona es troba còmoda mentint, enganyant, manipulant i falsificant. Hi ha gent que fa anys que demana els papers del divorci. Aquests perfils, normalment, acostumen a tenir més d’un o d’una amant a la vegada, i si no els tenen és perquè no n’han tingut l’oportu­nitat.

tracking