“No faig cas a les crítiques”

Nieves Calvo. Presidenta de Diversand. Mare d’una nena. 41 anys. Va néixer a València però viu a Santa Coloma des de fa 21 anys. A més de la tasca a l’associació treballa de comercial.

El Parc Central és un lloc ideal per a la presidenta de Diversand per jugar amb la filla.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es mostra molt il·lusionada en la nova etapa al capdavant de l’associació Diversand. Ha passat d’ocupar el càrrec de tresorera a ser la presidenta de l’associació i ho encara amb molta energia i seguint la línia marcada per l’anterior presidenta.

Ha anat de vacances enguany?

Sí, hem fet dues vacances. A la meva filla li vaig prometre que aniríem a Eurodisney quan li canviessin el nom, per poder anar amb avió sense que hi hagués problemes amb el passaport. Va ser el primer viatge que no ens van mirar malament a l’aeroport ni a l’hotel, perquè ja correspon el nom amb la meva filla. No vam haver de donar explicacions de res. També vam anar al poble on estiuejava de joveneta, a Puerto Seguro, a Salamanca, i ha pogut viure com és un estiu al poble, d’anar sola pel carrer amb les amigues, haver-li de dir on para.

Quin viatge l’ha marcat més?

A Mèxic, hi vaig anar amb quatre amigues quan érem jovenetes. Imagina’t! Quatre noies per la Riviera Maya va ser increïble.

Per què va decidir venir a viure a Andorra?

Va morir el pare quan tenia 18 anys i vaig estar un temps als llimbs. La meva germana va pujar aquí, a Andorra, a treballar, vaig pujar a veure-la i la intenció era quan arribés el curs escolar seguir amb els estudis al poble. Però ja no hi vaig tornar.

Com encara el nou repte d’estar al capdavant de l’associació?

Doncs molt bé. El que estem fent és una continuació d’allò que estàvem fent anteriorment. Com ara l’acompanyament familiar i a les persones del col·lectiu, l’educació que comporta fer les xerrades a les escoles. També la legislació, tot allò que comporta lleis. Aquestes són les nostres bases, que estem treballant des del principi.

Han incorporat alguna dinàmica nova dins de l’associació?

Fem les quedades mensuals, és un moment on ens podem trobar i parlar sobre l’associació, les coses que falten, dir el que estem fent, el que anem aconseguint a poc a poc, els avenços que anem fent. Aquesta última quedada potser no hi va haver gaire participació, però en cada nova quedada que hem fet ha vingut alguna persona nova, per a nosaltres és una cosa magnífica.

Quin és el següent pas a fer?

Ara estem tractant la Llei de reassignació de sexe, que ja tenim aprovada, perquè encara no està fet el circuit mèdic específic. Fins que no acabem de tancar-ho no avançarem a lluitar pel següent.

Com es pren les crítiques dels últims dies que han sorgit entorn d’aquesta nova llei?

Hem tingut sempre crítiques quan sortim a la premsa i majoritàriament són negatives i dures. Al principi les portava molt malament, ara ja no faig cas a les crítiques. Me les llegeixo totes, penso que per fer-ho bé ho has de fer, i potser llegint allò dolent i una mala crítica pot acaba sortint quelcom de positiu. Però no és el cas, perquè les crítiques que estem rebent denoten falta d’informació. El primer cop que vaig sortir per explicar el cas de la meva filla, em van dir que m’havia d’operar el cervell i que m’havien de treure la custòdia de la meva filla. El pitjor de tot és que no es filtra i que hi ha comentaris que són d’odi.

Cobren per la seva tasca a Divesand?

Una associació és el mateix que una empresa, simplement que no cobres. Molta gent ens crítica i ens diu que ens finança el Govern. La nostra no està finançada, la financem nosaltres, no ens paga ningú i no es cobra ni un euro.

Un viatge que recomani?

Eurodisney, amb nens segur. I per als no tan nens, tornes a la infància.

Ja ja beach snack bar

Tria aquesta terrassa que han obert aquest estiu perquè “m’encanta”. Considera que és una molt bona ubicació: “Vinc aquí amb l’Emma, és un lloc ideal per jugar i prendre alguna cosa.”

tracking