“El jovent es comporta de manera adequada a les festes majors”

Joan Leon. Secretari d’Estat de Justícia i Interior. 40 anys. Lauredià, casat i pare del Joan i el Jordi. És llicenciat en Dret i després de ser conseller de Sant Julià va ser secretari d’Estat a Salut.

Joan Leon assegura que sempre ha estat de fer vacances “bastant tranquil·letes”.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va guanyar un edicte de lletrat del ministeri d’Interior el 2007. Es manté en contacte amb la feina quan està de vacances, acostuma a repassar els correus un cop al dia i atén les trucades tot i que estigui de descans.

De tornada de vacances?

He estat uns dies al juliol a la platja. Als estius normalment ens agrada quedar-nos per la costa de Tarragona, perquè els meus pares hi tenen una caseta i fem platja, piscina, activitats amb els nens com anar a Port­Aventura, o aprofitar per fer jocs de taula i de cartes, que és el període en què tenim el temps necessari per jugar. Ens agrada quedar-nos bastant per aquí. Els viatges els solem fer durant la resta de l’any.

Li resulta dur tornar a la feina?

No, estem planificant les accions d’inici de legislatura i també és un moment molt interessant per definir els projectes, alguns que teníem ja el mandat passat que poden continuar i altres de nous. Penso que és una etapa il·lusionant i no és dur.

És delicat l’estiu per a Interior per les festes o és una època tranquil·la?

Interior és un ministeri on l’activitat és bastant homogènia tot l’any, però sí que des d’un punt de vista de l’ordre públic comencen les festes majors i el servei de policia planifica aquests tipus d’esdeveniments. És un ministeri que cada dia és un repte i un aprenentatge constant.

La seguretat és més complicada ara a les festes majors?

És com ha estat sempre. L’important és que hi puguem destinar els recursos necessaris de prevenció i conscienciar la gent que ha de tenir una actitud cívica, però no crec que sigui especialment més complicat que altres anys. Aquest any no m’han informat de grans problemes i és una mica com ha de ser.

Els joves d’ara són diferents, és per això que hi pot haver problemes?

Hi ha hagut algun any amb algun incident, però en general el jovent es comporta d’una manera adequada i tampoc no tenim especials problemes a les festes majors, tret d’algun episodi que tots recordem, i crec que destinant els recursos necessaris de prevenció i d’efectius de la policia no és un problema major.

És molt de festa major vostè?

M’agrada estar a la festa major, anar-hi amb la família.

La laurediana segueix sent la millor del país com es deia?

Per mi sí, evidentment. Hi ha molt bon ambient. Els joves del país l’esperen amb moltes ganes i es crea un ambient festiu molt especial que tothom valora molt positivament.

No és perquè se sigui més permissiu a Sant Julià?

No, penso que va lligat amb l’esperit de festa que es crea i amb la percepció que tenen els joves i no tan joves de l’ambient festiu de la festa major de Sant Julià. I penso que és justament això, una bona ocasió perquè tots es puguin retrobar en un ambient de festa i una bona excusa perquè la gent pugui gaudir.

Quan fa els viatges llargs i a quines destinacions?

Ens agrada a l’octubre, novembre, desembre. Recordo algun viatge a Dubrovnik, a Praga, a Venècia, que han estat molt macos i ens han agradat molt. Al Brasil també hi hem anat i ha estat interessant.

Què li agrada fer, ho porta tot planificat?

M’agrada planificar bastant, però crec que els viatges són per poder sobretot descobrir, estar en contacte amb la gent del lloc on vas i amb aquelles qüestions especials que tenen cadascuna de les destinacions.

On aniran aquest any?

Per a aquesta tardor no tenim destinació, n’hem de parlar. En el futur m’agradaria visitar Costa Rica per la natura i perquè conec gent que hi ha estat i me n’ha parlat molt bé.

I les vacances de petit?

Estàvem una part Andorra i l’altra viatjàvem al sud d’Espanya perquè tenim família a Còrdova i i aprofitàvem per anar a la costa de Màlaga. Era un moment per retrobar-nos amb els cosins i la família i m’agradava, encara que feia molta calor, això sí que ho recordo. Còrdova té coses maquíssimes per visitar i quan no fa tanta calor és una ciutat espectacular. Després, quan vaig començar a estudiar la carrera treballava els estius al banc.

A Andorra eren estius de colònies, de carrer?

Bàsicament de jugar en indrets com la plaça de la Germandat amb el meu germà i els amics, i ens ho passàvem molt bé.

Art i pa

Terrassa a la plaça de la Germandat de Sant Julià perquè és l’espai “on he jugat de petit tota la vida i un lloc emblemàtic per a mi perquè la casa dels pares és a prop”.

tracking